Quantcast

Prima ZOOM - programové tipy z 28. týdne

| redakce | tisk

I v letních měsících vám Prima ZOOM servíruje moře premiér. Premiérové tematické bloky jsou vždy pondělí až neděle v čase 18.00 - 20.00 a 20.00 - 22.00 hodin. Prima ZOOM mimo jiné přinese.

8. 7. 18.00 - Expedice do divočiny II (Útok grizzlyho)
Specialista na život v divočině Casey Anderson se s charismatickými zvířecími společníky vydává na průkopnickou odysseu napříč Severní Amerikou, která je akcí přímo nabitá. Cesta je zavede na rozmanitá okouzlující místa a nabídne vzácná nahlédnutí do půvabného a spletitého království přírody. Podívejte se spolu s nimi do „medvědího ráje“ v Národním parku Katmai na Aljašce, kde Casey naučí svého kamaráda, čtyřistakilového grizzlyho Bruta, jak se mají správně chytat lososi. Nebo zavítejte do Národního parku Yellowstone. Casey využije zkušenosti s výchovou vlků Totona a Madisona a patnáct let po opětovném vysazení vlků na tomto území se stane součástí místní smečky.

Prima ZOOM - programové tipy z 28. týdne
▲ Prima ZOOM - programové tipy z 28. týdne

Foto: Rok bouří. Uvidíte na Prima ZOOM

8. 7. 21.00 - Rok bouří
V poslední době jsme po celém světě zaznamenali vůbec nejničivější přírodní katastrofy v dějinách lidstva. Zatímco záplavy biblických rozměrů téměř potopily Austrálii a Pákistán, Rusko trpělo historicky nejhorším suchem a ručička teploměru tam vystoupala do závratných výšek. Ve Spojených státech rekordní vedra na východě předcházela zuřivým blizardům, které pohřbily metropoli New York pod metrem sněhu. Dokumentární film Rok bouří ukazuje ohromující výjevy plné nebezpečí a odvahy, jež se v několika posledních letech odehrály na naší planetě, a zkoumá, jakou roli v tom všem sehrálo globální oteplování.

9. 7. 18.00 - Discovery Atlas: Podoby dnešního Egypta
Úchvatná cestovatelská série z produkce Discovery přináší pohled do různých koutů naší planety. Věnuje se přírodním i architektonickým památkám jednotlivých zemí a přibližuje také často velmi exotický způsob života jejích obyvatel. V tomto detailně propracovaném filmu odhalíme historii, současnost a tajemství jedinečného Egypta. Tento dokumentární skvost získal uznání po celém světě.

10. 7. 21.00 - Divocí vlci v Německu
Někteří vidí vlky jako krvelačné predátory. Pro jiné jsou zdrojem romantických představ o mytických stvořeních. Jenže existuje jejich bájná hierarchie i ve skutečném vlčím životě? Tým filmařů sbíral déle než tři roky unikátní záběry divoké vlčí rodiny, které na území Evropy zatím nikdo nikdy nenatočil. Film Divocí vlci v Německu je vůbec prvním dokumentem o vlcích žijících divoce na území Německa natočeným výhradně v jejich přirozeném přírodním prostředí. Díky tomu ukazuje, jak moc se uspořádaní vlčí smečky podobá postavením v naší společnosti, a ničí mýty o tomto fascinujícím zvířeti.

11. 7. 20.00 - Hitlerovi muži II (Josef Mengele - doktor Smrt)
Další série Hitlerových mužů představuje několik důležitých spolupracovníků blízkých tomuto diktátorovi. Každý z nich se výrazně zapsal do dějin a sloužil pekelnému stroji Třetí říše. Mezinárodní tribunál pro válečné zločiny vynesl v Norimberku rozsudky nad hlavními nacistickými představiteli a odhalil světu zvěrstva, která spáchali. Nově objevené archivní materiály nebo rozhovory s pamětníky a členy rodin doplňují prázdná místa v osobních i politických portrétech Hitlerových „mužů“, kteří se stali strůjci devastace Evropy.

Prima ZOOM - programové tipy z 28. týdne
▲ Prima ZOOM - programové tipy z 28. týdne

Foto: Záhady oceánů s Jeffem Corwinem. Uvidíte na Prima ZOOM

12. 7. 21.00 - Záhady oceánů s Jeffem Corwinem (Mořské vydry; To nejlepší ze záhad oceánů)
Záhady oceánů s Jeffem Corwinem jsou čerstvým pohledem do tajuplného podmořského života, který inspiruje celou novou generaci mořských biologů a vědců. Jeff Corwin a jeho tým vyráží z největšího akvária na světě Georgia Aquarium v Atlantě do blízkých i vzdálených končin. Pod hladinou se ukrývá mnoho fascinujících sladkovodních i mořských živočichů a Jeff Corwin se zanícením prozradí, jak velký vliv mají na život na naší planetě.

13. 7. 20.00 - Život (Nejvyšší poslání)
Legendární David Attenborough se svým zkušeným týmem profesionálů z BBC během deseti epizod představuje a vysvětluje krásy, slasti i strasti divokého života na naší planetě. Neuvěřitelných 130 příběhů nejrůznějších zvířecích druhů je plných vzrušení, překvapení a zábavy. Nechybí záběry, které se předtím ještě nikomu nepodařilo zachytit na kameru. Attenboroughův tým je získal díky originálním nápadům a novým způsobům natáčení. Objevte neuvěřitelně pestré podoby života na Zemi a nečekaně působivé způsoby, které si různé druhy osvojily, aby nezahynuly. První epizoda shrnuje překážky, kterým živočišné i rostlinné druhy musí čelit na cestě k přežití. Další se jedna po druhé postupně zaměřují na lov, prostředí podmořských hloubek a různé hlavní vývojové druhy zvířat, ptáků, primátů a rostlin. Jedinečný dokumentární seriál Život vznikal déle než čtyři roky napříč všemi kontinenty a životními prostředími a ukazuje život tak, jak jsme ho ještě neměli možnost vidět. Jedná se o jednu z nejlepších produkcí BBC!

14. 7. 20.00 - Prehistoričtí lovci (Hrůzoptáci)
Kdo před 12 tisíci lety vládl divočině v oblasti okolo centra Los Angeles? O tom bychom získali senzační, ale asi celkem pravdivou představu, kdyby byli tři z dnešních nejhrozivějších predátorů, kterými je lev, medvěd grizzly a vlk, mnohem větší. Dokumentární seriál Prehistoričtí lovci využívá nejnovějších vědeckých poznatků a počítačové animace, aby přiblížil dávnou historii Severní Ameriky. Díky tomu můžeme takřka na vlastní kůži objevit tajemství prehistorických lovců. Vedle tehdejšího medvěda krátkočelého by i grizzly vypadal jako trpaslík. Obrovští pravlci se proháněli v třicetičlenných smečkách. Horor Ptáci ve srovnání s tímto dílem bledne závistí.

14. 7. 21.00 - Past na dinosaury
Představte si, že by tvory z Jurského parku - tyranosaury, raptory, stegosaury, létající plazy a těžce obrněné krokodýlovité ještěry náhle pohltila sopečná erupce jako v Pompejích. Na prehistorická zvířata by pršel mokrý sopečný prach a rychle by je uvěznil v bolestí zkřivených smrtelných pózách. Některá monstra by zemřela okamžitě, dokonce i uprostřed lovu nebo následného oběda. Jiná by prchala doslova jako o život ve snaze uniknout před sopečným výbuchem. Většinou marně. Země posetá puklinami po zemětřesení by je polapila a uchovala v perfektním stavu, abychom je po 160 miliónech let mohli znovu objevit, tak jako v poušti Gobi v Číně. V prostředí připomínající nehostinné písky planety Mars dochází k jednomu z nejvýznamnějších vědeckých objevů a postupnému odkrývání několika perfektně uchovaných dinosaurů.

zdroj: FTV Prima





Reklama




Vybrané články