Quantcast

Skylink testuje protipirátská opatření

| redakce | tiskobrázek k článku: Skylink testuje protipirátská opatření

Provozovatel satelitní platformy Skylink zahájil v tomto týdnu sérii bezpečnostních opatření, které mají cíl jediný: lépe ochránit programy před neautorizovaným příjmem.

Nový systém Irdeto, na který přechází Skylink, přináší řadu možností, jak řešit například sdílení dekódovací karty pomocí funkce Surflock. Podle zjištění webu parabola.cz se jedná o jeden z několika bezpečnostních kroků vlastníka služby Skylink.

"Jsou to už dva roky, co jsme testovali Surflock. Od té doby doznal systém Irdeto mnohých změn. Bezpečnostní opatření jsou mnohem komplexnější a budeme je nasazovat postupně," přibližuje webu parabola.cz probíhající a chystané kroky společnosti M7 Group, vlastníka platformy Skylink, Jaromír Glisník.

Aktivní funkce Surflock omezuje počet souběžně dekódovaných programů Skylink. Tato technická novinka může mít dopad jen u velmi aktivních zákazníků Skylink, kteří nahrávají souběžně několik stanic. Běžný divák si omezení ani nepovšimne. Navíc jsou restrikce nastavena jen u placené TV. Z nejnižšího balíčku DIGITAL může zákazník nahrávat souběžně třeba 12 programů.

"Žádné z nich by však nemělo omezovat naše zákazníky, kteří užívají naše služby v souladu se všeobecnými obchodními podmínkami Skylink," říká člen představenstva Jaromír Glisník.

V souvislosti se zavedením bezpečnostních prvků na Skylinku zaregistrovalo několik diváků problém s dekódováním stanic. "Na karty jsme zasílali specifické zápisy," naznačuje možné důvody problémů Jaromír Glisník.

"Problémy mohli mít zákazníci, jejichž dekodér zápisy korektně nepropouští. U certifikovaných přijímačů by problémy neměly být (pokud nebyl přijímač delší dobu odpojen od sítě - dovolené)," dodal.





Reklama




Vybrané články