Quantcast

Telstar 12 Vantage rozšíří kapacitu na 15W

| redakce | tisk

Přední světový satelitní operátor Telesat si objednal satelit u společnosti Astrium, který nahradí stávající družici Telstar 12 na pozici 15 st. západně. Nový satelit s názvem Telstar 12 Vantage významně rozšíří pokrytí na rostoucích trzích v Jižní Americe, Atlantiku a EMEA.

Inženýři Telesatu začali s designem nové generace satelitu Telstar, který poskytne lepší pokrytí a flexibilitu, aby dokázali uspokojit rostoucí potřeby komunikace pro vysílání, firemní a vládní zákazníky, včetně poptávky po leteckých a námořních službách.

Výsledkem jejich práce je Telstar 12 Vantage, zbrusu nový satelit Telesatu, který bude dodávat potřebnou kapacitu pro podporu aplikací náročných na šířku pásma, které jsou stále častěji využívány v průmyslu.

Z pozice 15°W bude Telstar 12 Vantage schopný pokrýt Ameriku, Evropu, Střední Východ a Afriku. Vedle optimalizace pokrytí oblastí, které se doposud používají na družici Telstar 12 bude Telstar 12 Vantage umožňovat nové rozsáhlé pokrytí Brazílie a východní Afriky a bude mít vedoucí pozici v oblasti mobilních a energetických služeb v Karibiku, Středomoří, jižním Atlantiku a Severním moři.

Plánovaná životnost Telstar 12 Vantage je 15 let. Satelit bude vybaven 52 transpondéry v Ku pásmu (ekvivalent 36 MHz jednotek).

zdroj: media-sat.net





Reklama




Vybrané články