Quantcast

Anna Vášová se stává členkou Kolegia generálního ředitele ČT

| redakce | tisk

Do Kolegia generálního ředitele České televize přichází bývalá programová ředitelka ČT a stávající ředitelka Sekce dokumentárních a dětských pořadů Evropské vysílací unie Anna Vášová.

Petr Dvořák dnes na setkání Rady ČT v Brně oznámil rozšíření týmu Kolegia generálního ředitele České televize. Přichází do něj Anna Vášová. „Krátce po svém jmenování do funkce generálního ředitele jsem inicioval vznik poradního orgánu, se kterým bych měl možnost konzultovat otázky dalšího rozvoje České televize. Jako jeden z jeho hlavních přínosů vnímám, že se v Kolegiu scházejí odborníci, kteří na jedné straně znají do hloubky specifika veřejnoprávního média a na straně druhé vidí toto téma v širším kontextu,“ říká Petr Dvořák a dodává: „Jsem rád, že Anna Vášová, která v České televizi působila jako programová ředitelka a která dnes koordinuje dětskou a dokumentární veřejnoprávní tvorbu na evropské úrovni, se do našeho poradního týmu zapojí.“

Kolegium generálního ředitele České televize funguje jako poradní orgán, který se zabývá otázkami strategie rozvoje televize. Jeho stávajícími členy jsou bývalý generální ředitel ČT Ivo Mathé, někdejší programový ředitel Jiří Pittermann a politický komentátor Jefim Fištejn.

Anna Vášová působila v České televizi nejprve jako dramaturgyně Centra uměleckých pořadů a následně jako programová ředitelka ČT. Od roku 1998 zodpovídala v Evropské vysílací unii (Eurovizi) nejprve za Sekci dramatických a zábavných pořadů, poté za Sekci koprodukcí a výměnných projektů a od roku 2010 zde působila jako ředitelka Sekce dokumentárních a dětských pořadů.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články