Quantcast

Skylink zahájil další fázi testů surflocku

| redakce | tisk

Provozovatel satelitní platformy Skylink zahájil na konci minulého týdne druhou fázi technických testů surflocku. Právě tato funkce, kterou disponuje novější systém Irdeta, umožňuje platformě lépe zabezpečit programy před neautorizovaným příjmem.

První fáze testů surflocku nedávno proběhla u stanice Fishing&Hunting Channel. U této stanice bylo nastaveno vyšší zabezpečení, které způsobovalo na některých přijímačích problém s dekódováním. Zřejmě z tohoto důvodu testy na této stanici skončily.

Další etapa testů surflocku byla spuštěna na konci minulého týdne a pro potřeby testů si M7 Group, provozovatel platformy, vybral jiný program - videoklipovou televizi 360tunebox.

"Máte pravdu, že 360 TuneBox má zapnutý surflock," potvrdil webu parabola.cz Jaromír Glisník a zároveň přiznal, že u této stanice mohou mít některé přijímače problémy s dekódováním - prodlevou zhruba 1 minutu k dekódování programu. "O problému některých přijímačů víme a hledáme řešení. Právě kvůli testování máme na jednom programu surflock zapnutý," vysvětlil Jaromír Glisník a dodává "zvážíme přesunutí (surflocku) na jiný program".

Surflock má za úkol omezit počet souběžně dekódovaných programů z jedné dekódovací karty.¨Opatření je namířeno zejména proti sdílení karet.





Reklama




Vybrané články