Quantcast

Skylink nezmění FEC na všech transpondérech

| redakce | tisk

Společnost M7 Group nechystá na únor změnu FEC u všech transpondérů. Na první pohled překvapivě zůstane FEC 3/4 u DVB-S transpondéru s freq. 12,070 GHz ale i u 12,109 GHz, pol. H, který pracuje v DVB-S2.

U obou transpondérů jsou důvody, proč se FEC zde měnit nebude, resp. nemůže.

"Na TP 12070H bude FEC zachován. Na tento tp. jsou nastaveny OTA upgrady satelitních přijímačů. Kdybychom změnili FEC, ztratili bychom možnost upgradovat SW přijímačů Skylink READY přes satelit," uvedl webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group.

A proč se nezmění FEC na 5/6 u transpondéru s frekvencí 12,109 GHz? "Důvodem je hlavně distribuce Travel Channel HD. Je to feed pro celou Evropu a část Afriky a zhoršení příjmových podmínek v okrajových oblastech nechceme riskovat. Ale u tohoto transpondéru změnu můžeme udělat kdykoli v budoucnu. Všechny HD přijímače změnu FEC zvládnou bez problémů. Jakmile budou schopni zákazníci přijímat programy z jiných transpondérů s FEC = 5/6, změna FEC u 12109H jim problém nezpůsobí," vysvětlil portálu parabola.cz Jaromír Glisník.





Reklama




Vybrané články