Quantcast

Naturopolis - doku seriál na Viasat Nature

| redakce | tisk

Planeta Země se rychle stává obří megalopolí - můžeme ještě ve světě, kde se urbanizaci meze nekladou a kde je člověk naprosto odloučený od přírody, přežít? Dnes, více než kdy jindy, musíme postavit město zítřka - kde se příroda a člověk znovu propojí.

Zelená revoluce už započala. Buďte svědky zrození měst zítřka v poutavém čtyřdílném seriálu Naturopolis na Viasat Nature.

Nová epocha začala - vítejte na planetě Město! Konec roku 2008 znamenal významný posun v dějinách lidstva - nyní jsme převážně druh žijící ve městě. A tak dnes musí každá moderní metropole odpovědět na základní otázku: Jak může příroda hrát znovu hlavní roli v jejich vývoji, který je jak ekologickým, tak i udržitelným, a který umožňuje lidem žít v harmonii, jako v ekosystému?

Naturopolis - doku seriál na Viasat Nature
▲ Naturopolis - doku seriál na Viasat Nature

New York, Tokyo, Rio de Janeiro a Paříž jsou průkopníky. Každé z měst je obrovskou laboratoří, kde se zkouší a rozvíjí městská ekologie, a to podle vlastní přírodní historie, kterou město má. Díky setkání s různými zúčastněnými stranami , včetně například projektantů, přírodovědců, historiků, vědců, architektů, krajinných architektů, umělců nebo aktivistů, Naturopolis nejen že se přírody dotazuje na historii měst od dob jejich stvoření, ale také analyzuje vědecké postupy, na které se soustředíme v současné době - to vše předchází nalezení konečného řešení budoucnosti, kde bychom měli v ideálním případě najít udržitelnou rovnováhu mezi přírodou a městským životem.

Seriál Naturopolis se ponoří do nitra některých z nejoriginálnějších městských nápadů, které by mohly zajistit úspěch lidmi vytvořeného ekosystému. Je to obrovská výzva 21. století! Nenechte si ujít ani jediný okamžik - v lednu, na Viasat Nature.

Doku seriál Naturopolis - středy, od 5. do 26. března 2014, vždy v 17:20 hodin na Viasat Nature.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články