Quantcast

Švédsko testuje Ultra HD/HEVC v DVB-T2

| redakce | tisk

Švédská společnost Teracom testuje se svojí digitální pozemní sítí Boxer vysílání v ultra vysokém rozlišení (Ultra HD) ve formátu HEVC. Premiéra se koná během semináře TV Puls, kde bude televizní průmysl diskutovat o aktuálních tématech. Informovala o tom společnost Teracom.

Test přenosu proběhne ve spolupráci s Broadcom Corporation, dodavatelem televizních přijímačů Samsung Electronics, který dodává televizní obrazovky s podporou 4K Ultra HD.

Ultra HD přenos bude šířen z vysílače ve Stockholmu na zkušebním kmitočtu. Vysílací licence umožňuje testy provádět do března 2014.

Ultra HD přenos ve 4K bude kódován Thomsons ViBE VS7000 s podporou HEVC. Pro příjem bude použit digitální TV přijímač s Broadcom BCM3461 DVB-T/T2 a čipy BCM7252 pro dekódování HEVC/4K Ultra HD. Obsah bude zobrazen na 4K Ultra HD televizoru Samsung modelu 65UF900 a 55UH900.

Testovací vysílání v Ultra HD rozlišení ve formátu HEVC chce vyzkoušet i společnost České Radiokomunikace (ČRa). Firma chce pro tyto účely získat oprávnění u ČTÚ.





Reklama




Vybrané články