Quantcast

CS film TV bude v červnu plnit přání diváků

| redakce | tiskobrázek k článku: CS film TV bude v červnu plnit přání diváků

CS film, televize českých a slovenských filmů, vyjde v červnu vstříc přání diváků a nasadí do svého vysílání snímky, o které se během minulých měsíců nejvíce zajímali. Jedná se o novou variantu profilového filmového Dne se Švejkem a Jaroslavem Haškem, dále o snímky Strach a Pějme píseň dohola a o legendární československou filmovou klasiku Markéta Lazarová.

Nové uvedení Dne se Švejkem a Jaroslavem Haškem připravené na 15. června se ovšem neobejde bez výrazného překvapení v podobě rusko-českého filmu Velká cesta.

„Píše se rok 1914 a Praha se připravuje na návštěvu arcivévody Ferdinanda. Policie proto zbavuje město politicky nespolehlivých občanů. Jedním z nich je i spisovatel Jaroslav Hašek (Josef Abrhám), který je umístěn do blázince. Postupně putuje na vojenské cvičiště a na frontu. Je natolik nespolehlivý, že mu nadřízení svěří jen stádo krav. Při prvním setkání s ruskými vojáky se Hašek chce vzdát, ale ukáže se, že Rusové sami chtějí do zajetí k Rakušanům, aby už nemuseli bojovat. Spisovatel jim vyhoví a za své zásluhy je povýšen, nicméně zanedlouho se mu stejně podaří dezertovat s několika spolubojovníky k Rusům. Po vypuknutí Říjnové revoluce se Hašek i s kamarádem Strašlipkou (Rudolf Hrušínský) přidá k Rudým a je jmenován velitelem městečka Bugulmy...

Film natočil v roce 1962 známý režisér Jurij Ozerov (Osvobození, Žukov, Boj o Moskvu a další) a kromě Josefa Abrháma a Rudolfa Hrušínského v něm například hrají Jaroslav Marvan, Josef Hlinomaz, Josef Kemr či František Filipovský.

Den se Švejkem a Jaroslavem Haškem uvede 15. června tyto snímky: Vzorný kinematograf Haška Jaroslava (12:00 hod.), Magazín Filmových novin - speciál o J. Haškovi (13:40 hod.), Osudy dobrého vojáka Švejka z roku 1930 (14:00 hod.), Zrádce národa v Chotěboři (15:30 hod.), Švejk bourá Německo (16:00 hod.), Podoby Josefa Švejka (17:15 hod), Magazín filmových novin (17:35 hod. Velká cesta (18:00 hod.), Dobrý voják Švejk (20:00 hod.), Poslušně hlásím (22:00 hod.), a Vážná tvář smíchu (23:35 hod).

Jedním z nejoblíbenějších filmů diváků CS film TV je snímek Strach režiséra Petra Shulhoffa z roku 1963, natočený podle námětu spisovatele detektivek Eduarda Fikara. Ten do hlavních rolí obsadil Rudolfa Hrušínského a Radoslava Brzobohatého. CS film TV odvysílá Strach 1. června v 18:00 hod.

Velmi populární je i komedie Ondřeje Trojana Pějme píseň dohola z roku 1990. Film natočil podle scénáře Petra Jarchovského a Jaroslava Hřebejka a CS film TV ho nabídne 29. června od 20:00 hod.

Mladší diváci si nejvíce ze všeho přejí dnes už kultovní film Františka Vláčila Markéta Lazarová. CS film TV ho uvede 8. června ve 20:00 hod.

zdroj: CS Film





Reklama




Vybrané články