Quantcast

Viacom kupuje britskou Channel 5

| redakce | tiskobrázek k článku: Viacom kupuje britskou Channel 5

Viacom a Northern & Shell Media Group potvrdily definitivní dohodu o akvizici Channel 5 Broadcasting Limited společností Viacom International Media Networks (VIMN) za 450 milionů liber (zhruba 757 milionů dolarů).

Transakce přináší Viacomu jednu z britských největších televizních značek, jednu komerční veřejnou službu a televizi s rostoucí sledovaností v posledních letech.

Channel 5 vysílá různé pořady. Vysílání stanice sleduje za měsíc více než 80 procent britské populace. Akvizicí Channel 5 navazuje Viacom na dlouhodobou a úspěšnou historii investic ve Velké Británii. Společnost spustila MTV na tomto trhu v roce 1987, následoval Nickelodeon v roce 1993 a Comedy Central v roce 1995. Dnes provozuje více než 20 televizních kanálů, včetně BET, VIVA a VH1. Kanál MTV získal v roce 2013 nejlepší hodnocení za posledních 8 let.

Podle podmínek dohody Viacom získá Channel 5 a dále také 5* (odstartoval jako Five Life v roce 2006, později rebrandován na FIVER v roce 2008 a 5* v březnu 2011). Stanice se zaměřuje na mladší diváky s mixem filmů a původních pořadů. Dále Viacom získá 5USA spuštěný v roce 2006. Tato stanice vysílá populární americké seriály jako CSI, CSI New York, CSI Miami, NCIS a řadu dalších seriálů a filmů. Součástí akvizice je i Milkshake! přední obchodní značka pořadů pro děti předškolního věku) a Demand 5 (video na požádání).

Transakce podléhá schválení regulačními úřady.

zdroj: advanced television





Reklama




Vybrané články