Quantcast

M7 Group hledá další možnosti pro akvizice

| redakce | tisk

V úterý byla oznámena další akvizice lucemburské mediální skupiny M7 Group. Společnost se dohodla se satelitním operátorem Eutelsat na převzetí společnosti visAvision, která provozuje DTC (direct-to-cable) platformu KabelKiosk. Akvizice nemusí být poslední.

"M7 Group dlouhodobě hledá příležitosti pro další akvizice," řekl webu parabola.cz Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group. A nejnovější přírůstek vyplňuje mezeru v nabídce M7 Group. "KabelKiosk dobře zapadá do našeho produktového i regionálního portfolia," dodává Jaromír Glisník.

Akvizice platformy KabelKiosk mít žádné dopady na český a slovenský trh mít zatím nebude. "V krátkodobém horizontu žádné konkrétní dopady nové akvizice KabelKiosku nepředpokládám," uvedl Jaromír Glisník. Akvizice KabelKiosk otevírá prostor pro případný simulcrypt s AustriaSat Magyarország, kterou rovněž vlastní dceřiná společnost M7 Group. "Konkrétní plán zatím nemáme," tvrdí Jaromír Glisník.

DTH platforma AustriaSat Magyarország a DTC služba KabelKiosk vysílají přes kapacity satelitu Eutelsat 9A (9°E). Na této pozici je také řecká DTC platforma OTE. O akvizici této služby ale zatím M7 Group neuvažuje. "O akvizici DTH platformy OTE zatím neuvažujeme," odpověděl na dotaz webu parabola.cz Jaromír Glisník.





Reklama




Vybrané články