Quantcast

Eutelsat chystá satelit Eutelsat 172B

| redakce | tiskobrázek k článku: Eutelsat chystá satelit Eutelsat 172B

Eutelsat dnes na výstavě CommunicAsia v Singapuru představil své plány ohledně rozšiřování své přítomnosti v asijsko-pacifickém regionu. Firma chystá nový triple satelit, který je odpovědí na trvalou poptávku po kapacitě pro data, pevné a mobilní širokopásmové služby, stejně tak i distribuci video obsahu.

Nová družice Eutelsat 172B bude zahájena v roce 2017 a bude pracovat na pozici 172°E a naváže na Eutelsat 172A. Satelit poskytne kontinuitu služeb a rozšíří kapacitu, která je hlavní branou pro služby v regionu Asie a Tichomoří.

Eutelsat 172B bude hostit 3 odlišné náklady:

• C pásmová kapacita přinese vyšší výkon a širší pokrytí, které rozšíří služby poskytované pro dnešní zákazníky na družici Eutelsat 172A a umožní jim proniknout na nové rostoucí trhy v jihovýchodní Asii.

• řádnou kapacitu v Ku pásmu zdvojnásobí kapacitu na 172°E a umožní pokrýt jednu z pěti oblastí: Severní Pacifik, severovýchodní Asii, jihovýchodní Pacifik, jihozápadní Tichomoří a jižní Pacifik.

• inovativní vysoce výkonnou kapacitu v Ku pásmu pro širokopásmové připojení za letu. Kapacita bude nejprve sloužit pro připojení za letu přes Tichý oceán a přinese celkovou propustnost 1,8 Gb

Panasonic Avionics Corporation je jedním z nejrychleji rostoucích poskytovatelů zábavních programů v letadlech a komunikacích a podepsala dlouhodobou smlouvu s Eutelsat America Corp. v USA, dceřinou společností Eutelsatu, který vytvoří základ pro satelitní vysoce propustné zatížení pro širokopásmové služby.





Reklama




Vybrané články