Quantcast

Odstartovala nová hudební stanice Mjuzik.tv

| redakce | tisk

Dnes 12.8.2014 ve 12:00 hodin byl nahrazen původní polský hudební kanál RBL.TV novou stanicí Mjuzik.tv. Na nové stanici najdou diváci výhradně videoklipy. Vysílání je šířeno FTA ze satelitního systému Eutelsat Hot Bird na původní pozici RBL.TV.

Samotný kanál RBL.TV neukončil vysílání - stanice je nyní dostupná pouze na internetu.

Podle sdělení provozovatele bude Mjuzik.tv vysílat pečlivě vybrané hity.

Kanál jako Rebel:tv zahájil testovací vysílání v roce 2009. O rok později získal licenci od polského regulátora médií KRRiT. Kvůli právním sporům o název stanice došlo v roce 2012 k přejmenování na RBL.TV. Stanice se zpočátku zaměřila na rockovou hudbu, pak rock-pop a později na urban music (zejména na hip-hop). Nyní vysílá největší hity z posledních let.

V červnu letošního roku společnost 4fun Media, provozovatel stanice, požádala o změnu názvu kanálu RBL.TV na Mjuzik.tv. V žádosti uvedla, že za rozhodnutím provozovatele je průzkum, který naznačuje, že změna názvu pomůže ke zlepšení image a viditelnosti stanice, dosažení očekávaného podílu na trhu a finanční situace společnosti. Dne 25.7.2014 polský regulátor dal přejmenování stanice zelenou.

Odstartovala nová hudební stanice Mjuzik.tv
▲ Odstartovala nová hudební stanice Mjuzik.tv

Posledním programem ve vysílání RBL.TV bylo pásmo "Hit me", které bylo ukončeno videoklipem Gossip "Move in the Right Direction" (odvysílán celý klip) a Lawson "Juliet" (fragment). Pak se objevila černá obrazovka a o chvíli později byl odvysílán videoklip Madonny "Music" s logem Mjuzik.tv. O několik minut později provozovatel informoval, že kanál RBL.TV bude pokračovat ale už jen na internetu.

technické parametry:

Eutelsat Hot Bird 13D (13°E), freq. 11,585 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, FTA

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články