Quantcast

Komentátor SME: Kroky Slovak Sport TV s PL podraz týdne

| redakce | tisk

Slovenská sportovní televize Slovak Sport TV si vysloužila kritiku za své kroky s vysílacími právy na anglickou fotbalovou Premier League i od komentátora slovenského listu SME Petera Schutze.

Jednání televize vůči českým divákům označil za podraz týdne. Píše o tom RadioTV.cz.

Slovak Sport TV klamala operátory i diváky tím, že vlastní práva na anglickou fotbalovou Premier League na tři roky. Vedení televize ale muselo vědět, že nemá peníze na všechny sezóny.

"Je to těžký podvod vůči tisícům českých diváků, kteří si zakoupili balíčky u operátorů jen a výhradně kvůli Premier league," uvedl známý slovenský komentátor ve svém sloupku. Celý text je dostupný pro předplatitele v rámci systému Piano.

O přesunu vysílací práv k anglické Premier League z televizí Slovak Sport TV na Digi Sport se začalo spekulovat od začátku minulého týdne. Slovak Sport TV ztrátu práv potvrdil den před startem nové sezóny a uvedl, že Premier League nesplnila očekávání provozovatele a zaměří se na sporty s českými a slovenskými týmy a jednotlivci. Přenosy z Premier League byly hlavním lákadlem pro pořízení předplatného k programům Slovak Sport.

Přenosy z Premier League mohou v Česku sledovat diváci Digi TV a IPTV platformy O2TV. Na Slovensku klienti sítí Slovak Telekom - tedy Magio Sat a (Nová) Digi TV.





Reklama




Vybrané články