Quantcast

Media Broadcast s testy DVB-T2/HEVC v Berlíně

| redakce | tisk

Media Broadcast, německý provozovatel sítě pozemních vysílačů, chce v Berlíně brzy spustit technické testy a studii nového standardu digitální pozemní televize DVB-T2 s využitím nejnovějšího formátu HEVC s cílem určit vhodné přenosové parametry.

Terénní studie, která se uskuteční od podzimu 2014 do léta 2016 za účasti veřejnoprávních a komerčních německých TV stanic mohou využít výrobci hardware pro testování. Zároveň budou testovány systémy podmíněného přístupu.

Vedle plánovaného testu DVB-T2 byla vytvořena projektová skupina s cílem zkoumání konvergence mobilních technologií a přenosu (IMB5). Přenosovou technologii bude testovat Institut für Rundfunktechnik (IRT). Konsorcium chce v příštích dvou letech prozkoumat, jak může být příslušná norma (LTE 5C) realizována. podle IRT bude mít projekt vliv na plánované zavedení DVB-T2 v Německu.

Media Broadcast chce zahájit řádné vysílání v DVB-T v Německu v metropolitních oblastech v polovině roku 2016. Migrace ze stávajícího systému DVB-T do DVB-T2 má být dokončena do poloviny roku 2019. Německé veřejnoprávní stanice chtějí pokračovat s FTA vysíláním i v DVB-T, zatímco komerční televizní skupiny (RTL, ProSiebenSat.1) plánují kódované šíření.

zdroj: broadbandtvnews, TV Zukunft, satkurier.pl





Reklama




Vybrané články