Quantcast

IBC 2014: Panasonic optimalizuje výrobu filmů a TV pořadů

| redakce | tisk

Společnost Panasonic využila veletrh IBC 2014 k uvedení velmi očekávané kamery Varicam, hvězdy široké řady produktů a inovací, které významně zjednoduší výrobu filmů a televizních pořadů.

Kamera Varicam si uchovává inteligentní modulární design, který byl poprvé uveden na veletrhu NAB v Las Vegas. Třetí generace kamery Varicam přichází ve dvou nových variantách - super35mm, 4K Varicam 35 a typ 2/3, vysokorychlostní HD Varicam HS.

Andre Meterian, ředitel divize profesionálních kamer Panasonic, říká: „Varicam 35 vychází z původní kamery Varicam a disponuje funkcí V-Log gamma s úctyhodným dynamickým rozsahem 14+ pozic.

Navíc má schopnost zaznamenávat ve dvou formátech a kodecích současně. Spolu s vestavěnou funkcí kolorování umožňuje souběžný záznam ve formátu 4K a HD a zahájení kolorování hned na místě. Toto významně pomůže produkčním společnostem zefektivnit jejich workflow.“

IBC 2014: Panasonic optimalizuje výrobu filmů a TV pořadů
▲ IBC 2014: Panasonic optimalizuje výrobu filmů a TV pořadů

Andre Meterian dodává: „Varicam HS provádí HD záznam rychlostí 240 sn./s bez vyrovnávací paměti, takže zpomalený záznam pohybu je naprosto hladký.“

Dodávky nové kamery Varicam 35 a Varicam HS začnou v říjnu 2014.

Vytváření materiálu pro zpravodajství se zjednodušuje
Uvedením nejlehčí ramenní kamery typu 2/3 vybavené obrazovými snímači 3MOS společnost Panasonic slibuje zjednodušení vytváření materiálů pro zpravodajství.

Kamera AJ-PX800, která bude uvedena na trh v říjnu, váží pouze 2,8 kg, provádí záznam ve formátu SD a HD a přichází se širokou škálou kodeků včetně AVC-Intra a AVC-Long G (50/25/12/6 Mb/s).

Je důležité, že kamera je vybavena standardním portem LAN/Ethernet pro kabelovou síť a volitelně lze použít i bezdrátové připojení. To umožňuje použít funkce, jako je předběžný náhled a ovládání kamery na dálku z počítače (PC i Mac), tabletu nebo chytrého telefonu. Je také podporována konektivita se sítí 4G/LTE, takže vysílací studia mohou zaznamenaná data okamžitě upravovat a zrychlit přísun zpráv do zpravodajství až na úroveň přímého přenosu,“ dodává Andre Meterian.

Testování nového workflow přípravy materiálů pro zpravodajství začalo minulý měsíc ve spolupráci s významnou britskou televizní stanicí ITN a bude se postupně rozšiřovat na partnery této stanice po celém světě.

Kamera AJ-PX800 bude uvedena na trh současně s přenosným záznamovým zařízením AJ PG50, který umožňuje využívat duální kodek a přichází se dvěma sloty pro karty typu micro P2 a jedním slotem pro kartu typu P2.

IBC 2014: Panasonic optimalizuje výrobu filmů a TV pořadů
▲ IBC 2014: Panasonic optimalizuje výrobu filmů a TV pořadů

Propojení kamery a cloudu
Ve spolupráci s LiveU budou příští verze kamer Panasonic pro záznam a vysílání podporovat přímé spojení s jednotným systémem správy LiveU Central, který vysílacím společnostem umožní získat živý a zaznamenaný obsah z terénu, centrálně jej prohlížet nebo jej prohlížet na dálku, vysílat živě nebo v plánovaných programech a distribuovat do jakýchkoliv míst.

S použitím LiveU můžete uskutečnit živé vysílání a přenášet soubory do vybraného místa. Tím zvyšujeme účinnost našeho zákaznického workflow,“ řekl Kuniko Miyagi, ředitel divize Professional AV.

Dálkové ovládání Tap and Go
Společnost Panasonic se spojila se společností VidiGo a předvedla systém Tap Camera, který bude uveden v březnu 2015. Tento systém umožňuje rychlé a snadné dálkové ovládání kamery. Uživatel na tabletu jen klepne na místo, které by kamera měla zabrat.

Laici mohou účinně ovládat směrování systému, což otevírá možnosti pro mnoho aplikací při konferencích a vzdělávání,“ řekl Meterian. „Snadné ovládání znamená, že není nutná přítomnost odborné obsluhy kamery, snižují se náklady a rozšiřuje se škála organizací, které mohou využívat dálkové ovládání kamery.“

Snadné přepínání
Na veletrhu IBC byla také vystavena nová režie Panasonic určená pro vysílací pracovište, vysílání v terénu a v přenosových vozech. AV‑HS6000 je první 2ME model v řadě Panasonic HS. Je vybaven jednoduchým uživatelským rozhraním, které podporuje přesné přepínání.

zdroj: Panasonic





Reklama




Vybrané články