Quantcast

Rusko přesune státní kanály ze zahraničního satelitu na ruské

| redakce | tiskobrázek k článku: Rusko přesune státní kanály ze zahraničního satelitu na ruské

Výrazné oslabení ruské měny rubl bude mít dopad i na distribuci televizních programů ruské státní televize VGTRK (RTR). Balíček 20 programů "Cyfrovoje televidenie" (Digitální televize) bude přesunut ze zahraničního satelitu na domácí družice Express AT1 (56°E) a Express AT2 (140°E), která jsou vlastněny ruským operátorem RSCC.

VGTRK provozuje mj. kanály Rossija 1, Rossija 2, Rossija 24, Rossiija K, Moja Planeta, Sport 1, Russkij roman a řadu dalších.

V současné době jsou programy VGTRK (RTR) šířeny pro kabelové operátory ze zahraničního satelitu ABS 2 (75°E). S přechodem na ruské alternativy RSCC, které pokrývají celé území Ruské federace, se zamezí výraznému měnovému riziku, které jsou nyní se zahraničnímu protějšky.

Satelity Express AT1 a Express AT2 jsou navrženy speciálně pro televizní vysílání. Jde o nové kosmické aparáty uvedené do provozu během letošního roku.

Paralelní šíření programů VGTRK/RTR ze satelitů ABS 2 a Express AT1 a Express AT2 bude probíhat až do léta 2015. Uvedla RSCC.





Reklama




Vybrané články