Quantcast

ČRo bude spolupracovat s rumunským veřejnoprávním rádiem

| redakce | tiskobrázek k článku: ČRo bude spolupracovat s rumunským veřejnoprávním rádiem

Český rozhlas uzavřel smlouvu o spolupráci s rumunským veřejnoprávním rádiem. Mezi její stěžejní body patří mimo jiné výměna rozhlasových pořadů z vlastní produkce či vzájemná účast na festivalech, soutěžích a kulturních akcích.

Český rozhlas a Radio România jsou přirození veřejnoprávní partneři, kteří podpisem této smlouvy udělali další krok k posílení tradiční spolupráce. Těší mě, že budeme nyní moci využívat navzájem svých zkušeností - a to jak v oblasti programu a vysílání, tak i při prezentaci naší práce na významných rozhlasových přehlídkách,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu Peter Duhan.

Podpis smlouvy o spolupráci přivítal i jeho rumunský protějšek. „Naše veřejnoprávní rozhlasy podepsaly v posledních 20 letech několik dohod a jsme pyšní na úspěch našeho posledního společného projektu, který začal loni, kdy se Symfonický orchestr Českého rozhlasu zúčastnil druhého ročníku festivalu RadiRo,“ uvedl Ovidiu Miculescu, generální ředitel Radio România.

Spolupráce veřejnoprávních rádií bude zahrnovat například vzájemnou a bezúplatnou výměnu rozhlasových pořadů vlastní produkce. Obě veřejnoprávní média se budou rovněž vzájemně účastnit rozhlasových festivalů, soutěží a kulturních akcí pořádaných v jejich zemích a poskytovat si při nich vzájemnou podporu. Smlouva o spolupráci otevírá také další možnosti v oblasti koprodukce a zaštítí pořady v českém jazyce ve vysílání rumunského rozhlasu.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články