Quantcast

Nový původní seriál TV Nova Policie Modrava už od 28. února

| redakce | tisk

Autentické reály a exteriéry nádherné šumavské přírody, neokoukaní herci, napětí, tajemství i humor. To vše čeká diváky v novém původním seriálu televize Nova Policie Modrava. Úvodní díl seriálu s názvem „Za lepších okolností“ odvysílá Nova v sobotu 28. února ve 20:20, nové epizody pak budou následovat od 1. března ve stejném čase každou neděli.

Už v sobotu 28. února a pak vždy v neděli večer se diváci společně s televizí Nova přenesou do prostředí malebné šumavské přírody, na jejímž pozadí se budou odehrávat kriminální případy. Seriál, který kompletně vznikl v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava mísí napětí a tajemství s lidskými osudy. V seriálu se představí celá řada neokoukaných herců, v hlavních rolích diváci uvidí Soňu Norisovou, Jaroslava Satoranského, Filipa Tomsu, Janu Bouškovou, Táňu Medveckou, Ladislava Mrkvičku, Dagmar Čárovou a mnoho dalších. Režisérem, autorem námětu a spoluscenáristou je Jaroslav Soukup.

Nový původní seriál TV Nova Policie Modrava už od 28. února
▲ Nový původní seriál TV Nova Policie Modrava už od 28. února

Jsme moc rádi, že můžeme přinést na obrazovky seriál, který se současné televizní produkci vymyká a který tu dlouho nebyl. Celá Policie Modrava vznikala v reálné šumavské přírodě, točila se filmovou technikou a přináší kombinaci skvělého hereckého obsazení, zajímavých kriminálních případů a především prostředí malebných hor. Těšíme se, až seriál diváci uvidí, věříme, že si jej oblíbí,“ říká programová ředitelka skupiny Nova Alex Ruzek.

Hlavní hrdinkou kriminálního seriálu Policie Modrava je kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice Kašperských hor na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Začnou Janě přezdívat „Policie Modrava“, protože se ubytovala u své tety v horské obci Modrava. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě Jana vyšetřuje nový kriminální případ. Na jeho pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky skutečných horských obyvatel, které autor projektu Jaroslav Soukup poznal na Šumavě.

Janě Vinické budou při vyšetřování případů pomáhat šéf klatovské kriminálky major Koutný v podání Jaroslava Satoranského a Filip Tomsa alias poručík Kamil Sedláček - sympatický zmatkař a čerstvý absolvent policejní školy. Tým policistů Kašperských hor doplňuje nadporučík Karel Franc (Jan Monczka), poručík Votava zvaný krásný Jája (Michal Holán), strážmistr Lucie Krásenská (Jaroslava Stránská), poručík Vlasta Nováček (Zdeněk Palusga) a podporučík Pepa Vítek (Matěj Dadák). Janinu tetu, pošťačku Válkovou, která jí pomáhá zorientovat se v šumavském prostředí, ztvárnila Jana Boušková. Herecké obsazení dále doplňuje Táňa Medvecká coby prodavačka místního konzumu Nováčková, Dagmar Čárová jako recepční hotelu, Martin Davídek v roli doktora Beneše, Stanislav Hybler jako šéf Lesní správy Modrava a Ladislav Mrkvička, který představuje Emila Kintzla, legendárního šumavského učitele, který dodnes žije v Kašperských Horách.

zdroj: Nova





Reklama




Vybrané články