Quantcast

Arianespace vynese satelit SES 15

| redakce | tisk

Satelitní operátor SES (Astra) oznámil. že si vybral společnost Arianespace pro vynesení nového plně elektrického telekomunikačního satelitu SES 15. Půjde o 41. start Arianespace pro SES.

SES také podepsala kontrakt na výrobu satelitu SES 14 se společností Airbus Defence and Space. Výroba nové družice byla již oznámena 16. února 2015.

Oba kontrakty byly slavnostně podepsány v sídle společnosti SES (Astra) v Betzdorfu v Lucembursku. Slavnostního okamžiku se účastnil francouzský prezident François, Hollande, jeho královská výsost velkovévoda Henri a Xavier Bettel, premiér Lucemburska. Kontrakt podepsal Martin Halliwelll, technologický ředitel SES, Stéphane Israël, předseda a generální ředitel společnosti Arianespace a François Auque, vedoucí kosmických systémů ve společnosti Airbus Defence and Space.

SES 15 bude vynesen nosnou raketou Ariane ve druhém kvartále 2017 z kosmodromu Kourou. SES 15 bude pracovat na nové pozici 129°W pro Severní Ameriku.

SES 14 poletí do vesmíru v posledním čtvrtletí 2017 a bude provozován na pozici 47,5°W/48°W pro rychle rostoucí trhy, rychle rostoucí obchodní segmenty a prosperující video služby pro americké kontinenty a severoatlantickou oblast.





Reklama




Vybrané články