Quantcast

Hra o trůny bude uvedena současně ve více než 170 zemích

| redakce | tisk

Všechny díly páté řady celosvětového televizního fenoménu z produkce HBO budou odvysílány současně s americkou premiérou. Společnost HBO dnes oznámila, že 5. řada Hry o trůny bude odvysílána ve více než 170 zemích světa současně s americkou premiérou, která je naplánována na neděli 12. dubna ve 21:00 východního času.

Všech 10 dílů nacházející sezóny dobrodružné fantasy ságy, která získala Zlatý glóbus, několik Cen Emmy a řadu dalších prestižních ocenění, budou vysílány současně po celém světě. Týden co týden tak budeme součástí celosvětové televizní události, která nemá v historii HBO obdoby.

Jsme skutečně nadšeni, že se nás naši mezinárodní partneři rozhodli podpořit v tomto nápadu zprostředkovat nejoblíbenější televizní seriál v historii HBO všem divákům z celého světa současně s jeho americkou premiérou,“ řekl prezident programového oddělení HBO Michael Lombardo.

Hra o trůny bude uvedena současně ve více než 170 zemích
▲ Hra o trůny bude uvedena současně ve více než 170 zemích

Na celosvětové premiéře se podílí společnosti HBO Asia, HBO Canada, HBO Europe, HBO Latin America, HBO Netherlands a HBO Nordic, ale také partnerské televize (tzv. “Home of HBO“) M-Net (Afrika), Foxtel (Austrálie), Telenet (Belgie), Orange (Francie), 365 Media (Island), DBS (Izrael), Sky Deutschland, Sky Italia a SKY New Zealand i licenční partneři HBO: Betv (Belgie/Francie), Intervision (Řecko), Amedia (Rusko) a DTS (Španělsko).

Hra o trůny se od svého prvního uvedení stala nejsledovanějším seriálem v historii HBO a celosvětovým televizím fenoménem. Loni byla také nejvyhledávanějším televizním pořadem na Googlu a nejdiskutovanějším seriálem na Facebooku ve Spojených státech.

Výpravný seriál Hra o trůny vznikl na motivy bestsellerové fantasy ságy George R. R. Martina. Vypráví epický příběh o pokrytectví a zradě, ušlechtilosti a cti, dobývání a triumfu, jenž se odehrává v mýtické říši Západozemí, kde léta a zimy trvají celé roky a touha po moci je věčná.

zdroj: HBO





Reklama




Vybrané články