Quantcast

Optimalizace na Thoru 6 uvolní jeden transpondér

| redakce | tisk

Změny na satelitu Thor 6, který je zaparkován na orbitální pozici 0,8°W, mohou uvolnit jeden transpondér. Ten může být využit pro rozšíření programové nabídky některých operátorů, kteří využívají služby na této pozici, eventuálně pro nového zákazníka Telenor Satellite Broadcasting (TSBc).

Připomeňme, že rumunský operátor ESS (Eastern Space System) zahájil v tomto týdnu přeladění některých programů. Změny parametrů se dotkly částečně i klientů platforem freeSAT, Nová Digi TV a Magio Sat. Na nových frekvencích vysílají mj. stanice RTR Planeta (RTR Moldova / RTR Rossija), Mooz Dance a Mooz Dance HD.

Přesuny mají jeden cíl - uvolnit transpondér s frekvencí 12,149 GHz, pol. V pro jiné (další) využití. Co se na této kapacitě v následujících dne objeví zatím není jasné.

Optimalizace transpondérové kapacity je v tuto chvíli zřejmě jediné možné řešení, jak získat další kapacitu. Nový satelit Thor 7 bude vynesen v polovině tohoto měsíce. Thor 7 bude mít celkem 11 transpondérů v Ku pásmu s pokrytím severní, střední a východní Evropy.





Reklama




Vybrané články