Quantcast

Tajný život jezer na Viasat Nature

| redakce | tisk

Viasat Nature uvede dokumentární sérii Tajný život jezer. Pod klidnou jezerní hladinou je ukrytý dynamický a komplexní ekosystém plný fascinujících tvorů, kteří se navzájem ovlivňují mnoha úžasnými způsoby - je to v podstatě jakýsi utajený život jezer.

Jezera na naší planetě tvoří obrovský a vzácný sladkovodní rezervoár, ze kterého lidstvo čerpá už desítky tisíc let. Jezera vznikla za působení široké škály klimatických a geologických podmínek a jsou udržována prostřednictvím křehké rovnováhy mezi vodou, která je živí a vodou, kterou odvádí do řek.

Tajný život jezer na Viasat Nature
▲ Tajný život jezer na Viasat Nature

I když se všechna jezera mohou zdát na první pohled podobná, ve skutečnosti jsou velmi rozmanitá. Některá jsou hluboká jako oceány, jiná můžete překročit téměř bez smočení nohy. Další se pak zdají být s námi celou věčnost, zatímco ostatní přicházejí a odcházejí se změnou ročního období. Všechna ale mají jedno společné - jejich hloubka a břehy jsou domovem bohatých a rozmanitých forem života.

Přidejte se k nám na Viasat Nature - uvidíte životní cyklus pěti významných jezer, stejně jako to, jak lidé a příroda mohou existovat vedle sebe v harmonii po stovky let. Jezera budeme nejen sledovat, budeme se jim snažit také porozumět.

Tajný život jezer - vždy ve středu, od 10. června do 8. července 2015, ve 20:05 hodin na Viasat Nature.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články