Quantcast

Přesun kanálů NNTV, GTRK Nižnyj Novgorod na 40E

| redakce | tisk

Ruské regionální kanály NNTV Nižnyj Novgorod a GTRK Nižnyj Novgorod ukončily svoji distribuci na satelitu Intelsat 17 na pozici 66°E. Nyní se oba programy vysílají z domácího satelitu Express AM7 (40°E).

Změna satelitu, bohužel, přinesla divákům ve střední Evropě špatnou zprávu. Oba programy se vysílají v mini paketu na satelitu Express AM7 v ruském svazku, jenž neumožňuje příjem programů s parabolami malých rozměrů ani v Česku ale ani na Slovensku.

Vedle nepříznivého svazku pro náš region přináší problémy i zvolení blízké frekvence, kterou využívá sousední řecký satelit Hellas Sat 2 (39°E). Volba frekvence a svazku ale byla dobře promyšlena. Ruský svazek satelitu Express AM7 a F1 svazek družice Hellas Sat 2 se nepřekrývají. Diváci v Evropě bez problémů přijímají programy ze satelitu Hellas Sat 2, v západní části Ruské federace je dostupný signál z Express AM7.

technické parametry:

• Express AM7 (40°E), freq. 12,632 GHz, pol. V, SR 6666, FEC 3/4, DVB-S/QPSK

Kosmický aparáty Express AM7 (40°E) a podobně i Expess AM6 (53°E) má ruský svazek nasměrovaný na západ Ruska, signál mimo tuto oblast klesá. Nová generace satelitů ruského operátora RSCC neumožňuje přijímat ruský svazek v našem regionu.

zdroj: sat-digest.com, vl.info





Reklama




Vybrané články