Quantcast

ČT: Miroslav Donutil jako svérázný doktor z Beskyd se představil ve Varech

| redakce | tisk

Nový seriál České televize Doktor Martin dnes v Domě ČT v Karlových Varech představil Miroslav Donutil, který se objeví v hlavní roli.

Myslím si, že přestože Mirek Donutil má za sebou desítky, ne-li stovky rolí, tak Doktor Martin bude ta, v níž si jej bude celý národ pamatovat,“ domnívá se Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině seriál vzniká.

ČT: Miroslav Donutil jako svérázný doktor z Beskyd se představil ve Varech
▲ ČT: Miroslav Donutil jako svérázný doktor z Beskyd se představil ve Varech

Martin Elinger, špičkový chirurg z Prahy, přijíždí do malé vesničky Potějov v Beskydech, aby se stal místním obvodním lékařem. Zde se musí vymanit ze stínu svého zesnulého předchůdce, doktora Šimka, ale také se vyrovnat s místními obyvateli, zvyky a životem na venkově se vším všudy. Každá z šestnácti připravovaných epizod má svoji vlastní lékařskou zápletku, ale postupně seriál rozehrává příběhy a vztahy nejen mezi novým doktorem a jeho pacienty.

Režie seriálu se ujal Petr Zahrádka, který s Českou televizí spolupracoval například na televizním cyklu Nevinné lži. Seriál se natáčí v koprodukci se slovenskou RTVS a vyrábí jej společnosti Bionaut a PubRes. „Divákům už teď můžeme slíbit ty nejlepší české a slovenské herce a specifický humor, který vyplývá ze základního střetu dvou životních stylů,“ slibuje producent ze společnosti Bionaut Vratislav Šlajer. Kromě Miroslava Donutila diváci na obrazovkách uvidí Jitku Čvančarovou, Janu Štěpánkovou, Milana Kňažka, Emílii Vašáryovou či Gábinu Marcinkovou.

Doktor Martin // režie: Petr Zahrádka // scénář: Štefan Titka, Tereza Dusová, Tomáš Končinsky, Ondřej Provazník // kreativní producent ČT: Kateřina Ondřejková // koprodukce: RTVS // hrají: Miroslav Donutil, Jitka Čvančarová, Jana Štěpánková, Gabriela Marcinková, Milan Kňažko, Norbert Lichý, Václav Kopta, Lukáš Latinák, Emilia Vašáryová a další.

zdroj: ČT





Reklama




Vybrané články