Quantcast

TV Nova představila kanál Nova Sport 2 a chystané přenosy

| redakce | tisk

TV Nova dnes oficiálně představila nový placený sportovní kanál Nova Sport 2, jenž odstartuje 5. září 2015, dále změnu loga stávajícího programu Nova Sport a také chystané přenosy, které se objeví na jedničce i dvojce.

Nový kanál nabídne šestkrát týdně přímé přenosy z NBA a živé přenosy z nejlepší šipkařské ligy. Prostor dostanou i živá vysílání fotbalu a rugby. NOVA Sport se stává zastřešující značkou pro nabídku obou sportovních stanic.

NOVA Sport 2 přinese nejen širší nabídku sportů, které v českých a slovenských podmínkách neměly na obrazovkách prostor, ale díky dvěma kanálům získají diváci také možnost vybírat z dvojnásobného množství atraktivních přímých přenosů,“ uvedl Petr Horák, ředitel sekce nových projektů skupiny Nova, a dodal: „V případě přenosů těch nejpopulárnějších a největších světových akcí, ke kterým patří například Wimbledon, Evropská liga UEFA a Letní olympijské hry v Rio de Janeiru, se ke zprostředkování přenosů budou využívat obě stanice NOVA Sport.“

TV Nova představila kanál Nova Sport 2 a chystané přenosy
▲ TV Nova představila kanál Nova Sport 2 a chystané přenosy

V programovém schématu nové stanice NOVA Sport 2 se diváci konečně dočkají sportů, které zatím zůstávaly na českém a slovenském trhu v pozadí. Podvečery celého pracovního týdne zprostředkují neuvěřitelnou atmosféru vyprodaných hal turnajů v šipkách. Hlavní vysílací čas odstartuje ve 20.45. Pondělní prime time bude věnován vysílání akcí nejprestižnější MMA organizace na světě, americké UFC. V roce 2015 mají stanice NOVA Sport v plánu odvysílat přímé přenosy ze všech evropských galavečerů a další vybrané světové akce. „V letošním roce nabídneme více než 200 hodin vysílání tohoto nejrychleji rostoucího sportu na světě,“ říká Dušan Mendel, vedoucí sportovního programu skupiny Nova.

Od úterý do středy budou večery na NOVA Sport 2 patřit příznivcům fotbalu. Nejdříve dostanou prostor živá utkání anglického ligového poháru. NOVA Sport v letošním roce také přinese množství zápasů z kvalifikace MS 2018 z Brazílie, Portugalska a Argentiny, a také desítky zápasů z přátelských mezinárodních a klubových utkání. Páteční večery doprovodí tvrdé ragbyové zápasy National Rugby League a 16 zápasů Six Nations Cupu.

Soboty zpestří živá vysílání z Premiere League Darts nebo UFC. Nedělní večery potěší zejména všechny fanoušky nejlepší basketbalové ligy světa NBA, ze kterých jim stanice NOVA Sport v přímém přenosu exkluzivně nabídne 150 zápasů. Věrní fanoušci si určitě počkají i na noční živé přenosy z NBA, které se budou na NOVA Sport 2 vysílat po půlnoci vždy v pondělí, úterý, středu, pátek a v sobotu.

S novou prémiovou stanicí NOVA Sport 2 získáme možnost zprostředkovat našim divákům více přenosů z prestižních sportovních akcí, na které máme práva. Zárukou kvality je i řada zkušených komentátorů, například Vojtěch Bidrman, Václav Svoboda, Jan Velart nebo Štěpán Sokol,“ říká Dušan Mendel, vedoucí sportovního programu skupiny Nova. „Už nebudeme muset náročně vybírat, které ze dvou paralelně se odehrávajících akcí máme dávat přednost,“ dodává.





Reklama




Vybrané články