Quantcast

Canale 5, Italia 1 a Rete 4 budou od září zakódované

| redakce | tiskobrázek k článku: Canale 5, Italia 1 a Rete 4 budou od září zakódované

Italská komerční vysílací skupina Mediaset ohlásila změnu v satelitní distribuci svých programů. Od 7.9.2015 budou všechny programy provozovatele Mediaset zakódovány systémem Nagra MA (Nagravision).

Mediaset doposud šíří své programy Italia1, Rete4 a Canale5 nekódovaně ( FTA) prostřednictvím satelitního systému Eutelsat Hot Bird (13°E). Satelitní signál programů je dostupný nejen v celé Itálii ale i po celé Evropě bez dekodérů a dekódovacích karet. Některé pořady na programech Italia1, Canale5 a Rete4 jsou z důvodu omezení vysílacích práv zakódovány. Jedná se zejména o sportovní přenosy a některé další pořady. Od 7.9.2015 bude zakódováno kompletní vysílání. Pro příjem bude nutná dekódovací karta TivúSat.

Mediaset k tomuto kroku uvedl, že k trvalému kódování tří komerčních stanic přistupuje kvůli značným nákladům a investicím. Zároveň dodal, že operátorům již nemůže bezplatně poskytovat signály svých programů.

Programy platformy TivúSat nyní přijímá přes 2 miliony italských domácností. V nabídce nechybí ani uvedené tři klíčové stanice Mediasetu, včetně tématických programů jako Iris, La5, Top Crime, Mediaset Italia 2 a Mediaset Extra, které jsou trvale kryptovány.

technické parametry - programy skupiny Mediaset:

• Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 11,919 GHz, pol. V, SR 29900, FEC 5/6, DVB-S/QPSK

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články