Quantcast

Lidská zručnost v přímém přenosu: na scénu přicházejí Mistři řezbáři

| redakce | tisk

Kanál Viasat Explore uvede seriál Mistři řezbáři, který nás zavede do jedné z největších a nejznámějších řezbářských dílen v Kanadě. Seznámí nás s každodenním chlebem party chlapíků, jejichž náplní života je dělat ze dřeva ty nejúžasnější věci, které si lidská mysl vůbec dokáže představit.

Masivní napodobeniny starožitného nábytku, do nejmenších detailů vyvedená zvířata, totemy, nic z toho nepředstavuje žádný problém. Dejte mistrům řezbářům do ruky pilu a poleno a začnou se dít velké věci.

Lidská zručnost v přímém přenosu: na scénu přicházejí Mistři řezbáři
▲ Lidská zručnost v přímém přenosu: na scénu přicházejí Mistři řezbáři

Pete, Mark, Ryan, Ken, Paul a Bryan tvoří základ partičky mistrů řezbářů, ohánějících se s neuvěřitelnou zručností sekerami a motorovými pilami. Naše kroky zamíří do Kanady, kde budeme sledovat jejich každodenní dřinu. Jako jedni z nejlepších odborníků na práci se dřevem na světě musí perfektně uspokojit své klienty. K tomu potřebují znát každý detail vyřezávaného předmětu a vyladit do dokonalosti každou maličkost, aby mohlo vzniknout dílo hodné muzejní expozice. Leckdy je tlačí čas, potýkají se totiž s vysokou náročností zakázek a individuálních požadavků svých klientů, kterým musí vyhovět s každou změnou a zachovat si tak dobré vztahy.

V jednotlivých epizodách seriálu uvidíte:

• Tvorbu obřího zdobeného totemu. Budou Ryanovy dovednosti dostačující? A zvládne Mark unikátní zakázku, řezbu pochodně pro kanadské zimní hry?
• Jak vyrobit masivní středověký hodovní stůl? Zvláště pak, když se jedná o exkluzivní objednávku pro amerického senátora? Žádný problém, náročný design a nedostatek času vůbec nevadí, stůl z Paulových rukou bude vypadat vskutku královsky.
• Zakázku na řezbu obřího orla. Jak si Ryan poradí se složitou prací, která klade maximální nároky na každičký detail? A jak se společně s Petem popere s tvorbou rodiny pumy americké?
• Souboj dvou osobitých stylů a osobností. Jak se Ryan a Ken vypořádají se zakázkou na přírodní lavičku pro významného coloradského klienta?
• Tvorbu výrazu medvědí tváře. Každý detail musí dokonale sedět, a když se dva nemohou dohodnout, schyluje se k zajímavé podívané.

Sledujte spolu s námi, jak se z kusů dřeva stávají předměty vysoké umělecké hodnoty. Seriál Mistři řezbáři na Viasat Explore v pátky od 30. října do 11. prosince 2015, vždy ve 21:00 hodin.

zdroj: Viasat





Reklama




Vybrané články