Quantcast

Eutelsat šíří 5855 programů, z toho 721 v HD

| redakce | tisk

Francouzský satelitní operátor Eutelsat šířil k 30.9.2015 celkem 5.855 programů, což je meziročně o 1,2 procenta více. Významně se na satelitech Eutelsatu rozšiřovala nabídka programů ve vysokém rozlišení (HDTV).

Ke stejnému datu bylo na družicích Eutelsat vysíláno celkem 721 HD programů, což je meziročně o 12,3% více, kdy operátor poskytoval 629 HD stanic.

K velkému rozvoji Eutelsatu a výnosů přispěl Eutelsat America s vysokými výnosy orbitální pozice 16°E( subsaharská Afrika a střední Evropa) a 7°E (Turecko a východní Afrika), nižšími výnosy pozice HOT BURD.

Eutelsat rozvíjí svůj byznys. Na pozici 28,2°E uzavřel mnohaletý kontrakt se společností Arqica na další kapacitu a se společnostmi Telekom Austria Group (TAG) a ANTIK Telekom pro jejich novou DTH platformu pro Slovensko a Českou republiku. V Africe uzavřel mnohaletý kontrakt s CANAL+ Overseas na pozici 3°E pro vysílání nové DTT platformy pro francouzsky hovořící část Afriky a víceletý kontrakt na pozici 16°E s United Business Machines EG pro novu digitální TV platformu pro oblast Rovníková Guinea. V Latinské America uzavřel Eutelsat víceletý kontrakt se SpeedCast Servicos Multimedia pro kapacitu v Ku pásmu na nadcházející družici Eutelsat 65 West A pro poskytování profesionálních video služeb.





Reklama




Vybrané články