Quantcast

Prozatímním ředitelem ČRo se stal Karel Zýka

| redakce | tisk

Rada ČRo dnes zvolila prozatímního ředitele Českého rozhlasu. Stal se jím Ing. Karel Zýka, dosavadní ředitel Odboru techniky ČRo.

Rád bych tímto poděkoval Radě ČRo za důvěru, nominaci a za zvolení do funkce prozatímního ředitele Českého rozhlasu. S přijetím nominace jsem nakonec souhlasil především proto, abych pomohl Českému rozhlasu překlenout náročné tříměsíční období na přelomu roku. Mezi mé úkoly bude patřit zejména uzavření letošního hospodaření, budeme také pokračovat v rozjetých projektech ČRo i v digitalizaci rozhlasového vysílání. Klíčovým tématem pak bude sestavení rozpočtu na rok 2016. Český rozhlas je v dobré kondici a splňuje všechny náročné požadavky a parametry, které jsou na něj kladeny jako na vyspělé médium veřejné služby. Funguje v něm také skvělý tým lidí, na který se mohu spolehnout. Neplánují žádné významné zásahy do jeho chodu. Mým cílem je, abych ČRo po třech měsících mohl předat ve stejně dobrém a stabilizovaném stavu nově zvolenému generálnímu řediteli,“ uvedl právě zvolený prozatímní ředitel Českého rozhlasu Karel Zýka.

Prozatímním ředitelem ČRo se stal Karel Zýka
▲ Prozatímním ředitelem ČRo se stal Karel Zýka

Karel Zýka v roce 1992 absolvoval Fakultu elektrotechnickou Českého vysokého učení technického v Praze. Celý svůj profesní život pracuje v médiích. Pět let byl technickým ředitelem Rádia Alfa, prvního soukromého celoplošného rádia v České republice, kde zaváděl řadu nových technologií, které u nás zatím nikdo nepoužíval. V letech 2000 až 2006 pracoval v Českém rozhlase jako ředitel Úseku komunikace. Následně obě zkušenosti, tedy technickou i marketingovou, využil v Televizi Prima, kde šest let řídil síť regionálních televizí a kde byl mimo jiné zodpovědný za přechod regionů na digitální vysílání DVB-T. V té době byl také členem expertní skupiny ČTÚ, která přechod všech televizí na digitální terestrické vysílání koordinovala. 1. září 2014 se stal ředitelem Odboru techniky Českého rozhlasu.

zdroj: ČRo





Reklama




Vybrané články