Quantcast

Türksat vypnul paket Samanyolu

| redakce | tisk

Kanály turecké mediální skupiny Samanyolu Yayin Grubu byly odstraněny z multiplexu na satelitu Türksat 3A (42°E). Satelitní operátor Türksat se rozhodl programy vypnout po varovném dopisu, který poslal provozovateli před měsícem.

V mnoha kabelových platformách, včetně satelitní D-Smart vypadly základní programy uvedené mediální skupiny, včetně universálního programu Samanyolu TV, zpravodajské stanice Samanyolu Haber či dětské Yumurcak TV. Vlajková loď Samanyolu TV zmizela také z nabídky platformy Digitürk, která se vysílá ze satelitů Eutelsat 7A (7°E).

Satelitní operátor Türksat poslal 10. října 2015 dopis, že za 30 dní přeruší distribuci programů skupiny Samanyolu TV. K vypnutí všech programů provozovatele došlo v sobotu 14. listopadu. Ukončení distribuce programů může být spojeno s politickými názory, které se objevily ve vysílání programů provozovatele Samanyolu Yayın Grubu. Stanice Samanyolu TV hodně věnovala pozornost budoucnosti demokracie v Turecku. Nedávno byly odpojeny i jiné turecké nezávislé kanály.

Türksat vypnul paket Samanyolu
▲ Türksat vypnul paket Samanyolu

Paket Samanyolu Yayın Grubu se vysílal na satelitu Türksat 3A (42°E). Multiplex na TP 11 vysílal 11 televizních programů a 10 rozhlasových stanic. Operátor multiplexu odpojil všechny programy ale transpondér zůstal aktivní. Majitelé satelitních kompletů mohli přijímat televizní stanice jako Samanyolu TV Avrupa, Mehtap TV, Samanyolu Haber, Yumurcak TV, MC TV, Dünya TV, Tuna Shopping TV, Irmak TV, Samanyolu TV HD, Shaber HD i MC EU.

technické parametry vypnutého paketu:

• Türksat 3A (42°E), freq. 11,096 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK, západní svazek

Samanyolu TV, nejpopulárnější kanál z nabídky Samanyolu Yayın Grubu a rozhlasové stanice Burc FM, Radyo Mehtap a Shaber Radyo jsou dostupné v distribuční platformě na satelitu Astra 4A (4,8°E), freq. 12,692 GHz, pol. V, SR 2400, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA.

zdroj: satkurier.pl + milliyet.com.tr





Reklama




Vybrané články