Quantcast

Discovery: Bear Grylls tentokrát vyrazil do divočiny s Barackem Obamou

| redakce | tisk

Prát se o možnost strádat v divočině, starat se o vlastní přežití a zahánět hlad pojídáním všelijakých nechutností? Ano, pokud je motivací čas strávený společně se známým dobrodruhem Bearem Gryllsem.

Odborník na přežití si opět pozve celebrity, aby vyzkoušel jejich důvtip a odolnost v tvrdých podmínkách daleko od civilizace. Jeho výzvu přijali nejen slavní herci Kate Winsletová, Kate Hudsonová či Michael B. Jordan, ale i americký prezident Barack Obama! Ale nemusíte být VIP, aby vás Bear nechal v divočině bojovat o život. Přesvědčí se o tom 14 žen a stejný počet mužů z Velké Británie, které Grylls vysadí na opuštěném ostrově. Poradí si obyčejní lidí s až příliš reálnou hrou na trosečníky? Diváci se v únoru a březnu mohou těšit na druhou série hned dvou oblíbených pořadů: Na ostrově s Bearem Gryllsem a V divočině s Bearem Gryllsem. Obě show odvysílá Discovery Channel.

Je jich 14 a 14. Každá skupina má svůj ostrov. Ale pohádková dovolená to nebude...

Prospekty cestovních kanceláří líčí Panamu jako tropický ráj. Jenže to platí, jen pokud máte k dispozici příjemné apartmá, plnou lednici a dokonalý servis moderního hotelu. Toho se účastníci pořadu nedočkají. Každá ze dvou skupin se dostane na svůj opuštěný ostrov. 14 žen a stejný počet mužů se od začátku musí starat sami o sebe. Tropická vedra hned upozorní na první problém: kde vzít pitnou vodu? Trosečníci se musí poprat nejen s náročným zajištěním každodenních potřeb, ale i se svými kolegy. Čím větší mají muži hlad, tím jsou vztahy napjatější a tím více jim lezou ostatní na nervy. Na ostrově není moc co jíst - když už nezbyde ani kousek masa z uloveného krokodýla, musí se pánové spolehnout na rybaření. Jenže to se snadněji řekne, než udělá. Pátý týden je kritický, dokonce je zapotřebí zásahu zvenčí. Při zoufalé snaze o nalezení jídla totiž šestatřicetiletý Will udělá chybu a spadne z útesu...

Dámy mají na svém ostrově stejnou prioritu: najít vodu. To se jim ale nedaří a brzy začínají trpět takovou dehydratací, že první účastnice výzvu vzdávají. Zbývající jedenáctka musí čelit nejen tropické bouři a hladovění, ale i morálnímu dilematu. Podaří se jim chytit divoké prase. Ale neměl by být roztomilý čuník spíše mazlíček, než jídlo? I na tomto ostrově je pátý týden kritickým. I zde musí zasahovat záchranný tým, když jedna z účastnic zkolabuje. A v tropickém pekle nastane naprostý rozvrat: dokážou se rozhádané ženy usmířit, nebo budou muset těsně před koncem hodit ručník do ringu? Na ostrově s Bearem Gryllsem vysílá Discovery Channel od pondělí 22. února ve 22:00.

Barack Obama je sice prezident USA, ale na Aljašce velí Bear

Větší VIP už snad televizní pořad mít nemůže: Beara na treku v nespoutané krajině americké Aljašky doprovodí americký prezident Barack Obama. Společně se vydají na ledovec: do míst, kde většinou vládnou medvědi a vlci. Jenže i vinou člověka je životní prostředí narušeno a globální oteplování ohrožuje samotnou existenci tisíců druhů zvířat i rostlin. I na to oba muži upozorní. Hlavní cíl je ale samozřejmě přežít a ověřit si vlastní limity sil i odvahy. Dokáže nejmocnější muž světa, který je zvyklý na největší lahůdky, v nouzi sníst nalezeného mrtvého lososa? Poradí si hollywoodská celebrita Kate Hudsonová v drsných podmínkách Dolomit? S batohem na zádech poznává, že pořádný horský trek je úplně něco jiného než luxusní večírky. Hvězda megafilmu Titanic Kate Winsletová se zase vydává do Snowdonie. V národním parku se šplhá po kopcích a neminou ji ani pády do ledové vody! A to není vše, za dobrodružstvím s Bearem vyráží i Ed Helms, Drew Brees a další.

Pořad V divočině s Bearem Gryllsem uvidí diváci na Discovery Channel od neděle 20. března ve 20:00.

Speciální epizodu s Barackem Obamou pak Discovery odvysílá v pondělí 28. března v 21:00.

zdroj: Discovery





Reklama




Vybrané články