Quantcast

Nelegální FTA kanály končí na 42E?

| redakce | tisk

Na satelitním systému Türksat (42°E) byl ukončen provoz tří multiplexů s nabídkou FTA programů. Dva pakety se vysílaly přes satelit Türksat 3A v západním svazku na transpondérech 11 a 15. Třetí byl na družici Türksat 4A ve východním svazku a využíval část transpondéru 10.

V ukončených paketech se vysílaly nízko nákladové televizní stanice se špatnou technickou kvalitou a obsahem. Konec těchto stanic není velkou ránou pro satelitní diváky, kteří mohou z této pozice nadále sledovat více než 300 FTA programů.

Důvody ukončení distribuce části stanic nejsou oficiálně známé. Není jasné, zda se nejedná o první efekty regulátora Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK). Turecký mediální regulátor nedávno ohlásil, že se zaměří na subjekty televizního vysílání, které vysílají program bez potřebné licence.

Na druhou stranu se může jednat o technickou poruchu nebo nezaplacené poplatky za satelitní kapacitu a přenos celé nabídky či její části budou pokračovat.

technické parametry vypnutých multiplexů:

• Türksat 3A (42°E)
tp. 11 (11,096 GHz, pol. V, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK) - západní svazek
TVA, 365 TV, Bedir TV, Kackar TV, Toprak, Kanal S, Doruk TV, MSBC Kanal 2000, Deriya TV, Nehir TV, Yildiz Rize, Farkli, Tivit, Outlet TV, Son Hadef, Akdeniz Turk, Karadeniz Turk

tp. 15 (12,685 GHz, pol. H, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S/QPSK) - západní svazek
Can TV, Atlas TV, A Cinema TV, Chinko TV, Awaza Kurdi, Yesil Vadi, Tarz Moda, The West TV, Cinemax TV, Tosun TV, Fight TV, Arabesk Melodi, Plus Life, The Box TV, Muzik Ankara, Vizyon TV, Anmial Box, Dolunay TV, Velat TV, Full Action

• Türksat 4A (42°E)
tp. 10 (12,079 GHz, pol. H, SR 6400, FEC 5/6, DVB-S/QPSK) - východní svazek
Son Hadef, Berat, 365 TV, Farkli TV, Nehir

zdroj: satkurier.pl





Reklama




Vybrané články