Quantcast

France 24 spustí španělskou verzi

| redakce | tisk

Francouzský mezinárodní zpravodajský kanál France 24 spustí španělskou verzi svého programu v roce 2017. O novince informoval francouzský prezident Francois Hollande během jeho státní návštěvy v Argentině.

France 24 již vysílá ve francouzštině, angličtině a arabštině. Španělská mutace bude specificky zaměřená na diváky v Latinské Americe. Zpočátku bude program nabízet 6 hodin programu ve španělštině, další obsah bude ve francouzštině. Španělská redakce se zaměří na mezinárodní události a regionální témata z pohledu Francie.

Kanál bude mít speciální tým založený v Latinské Americe a bude úzce spolupracovat s další redakcí v Paříži. France 24 ve španělštině bude k dispozici na všech platformách, které již šíří France 24 ve francouzštině a angličtině.

Spuštění další jazykové verze je součástí strategie, aby program France 24 vysílal v jazycích hovořící drtivou většinou populace na celém světě (v Brazílii je španělština druhým jazykem). Španělsky hovoří přibližně 500 milionů lidí a je jedním z nejčastěji využívaných jazyků na internetu a sociálních médiích.

zdroj: Advanced television





Reklama




Vybrané články