Quantcast

Rai přinese vybraná utkání Eura 2016 v Ultra HD

| redakce | tisk

Italský veřejnoprávní vysílatel Rai se dohodl se satelitním operátorem Eutelsat na distribuci přímých přenosů vybraných zápasů fotbalového šampionátu Euro 2016 v UHD. Na základě dohody mezi oběma společnostmi bude 7 utkání šampionátu Euro 2016 k dispozici v Ultra HD bezplatně všem domácnostem, kteří přijímají satelitní platformu TivúSat.

Iniciativa s Eutelsatem je nejambicióznějším vstupem Rai do vysílání v Ultra HD a představuje další velký krok vpřed.

Živě v Ultra HD přinese Rai z ME ve fotbale 2016 první přenos 30.6.2016 s prvním čtvrtfinálovým zápasem, v dalších dnech 1., 2. a 3. července Rai odvysílá ve 4K další čtvrtfinálová utkání. Rai také nabídne v Ultra HD semifinálové zápasy dne 6. a 7. července 2016 a finále 10. července 2016.

Výše uvedené zápasy uvidí diváci s Ultra HD televizory a certifikovanými CAM moduly TivúSat na speciálním programu, který bude v provozu během šampionátu.

Rai chce pokračovat v navyšování technické kvality svých programů na satelitním systému Eutelsat Hot Bird. Do konce tohoto roku chce poskytovat v HD všech 11 svých programů.

Eutelsat a Rai budou také spolupracovat v kompletním upscale na HD všech 11 programů Rai na satelit. V současné době mohou klienti Tivúsat sledovat 5 programů v HD - Rai 1, Rai 2, Rai 3, Rai Sport 1 a Rai 4. V květnu bude nabídka rozšířena o Rai Movie HD a Rai Premium HD. Kompletní upgrade na HD bude dokončeno na konci roku 2016.





Reklama




Vybrané články