Quantcast

Vzniká Prima International pro diváky na Slovensku

| redakce | tiskobrázek k článku: Vzniká Prima International pro diváky na Slovensku

Na slovenském trhu bude oficiálně působit česká komerční televize Prima. Provozovatel stanice již potvrdil, že chystá svůj projekt pro slovenský televizní trh. Stanice zatím nese pracovní název Prima International, po vzoru konkurenčních projektů Nova International a Markíza International.

Je ale možné, že finální název stanice pro slovenský trh bude jiný.

Co bude nový kanál Primy na Slovensku vysílat zatím není jasné. Píše Živé.sk. Nabízí se vytvoření stanice složeného z pořadů vlastní tvorby, na kterou má provozovatel práva pro šíření i mimo území České republiky. V úvahu přichází i jiná podoba stanice - upravený program hlavního kanálu Primy včetně akvizičních pořadů na která má práva i pro Slovensko. Takový program by byl pro diváky atraktivnější.

Prima International bude šířena ve slovenském DVB-T. Otázkou je, zda bude program šířen FTA nebo jako placený v rámci Plustelky.

V tomto týdnu slovenská komerční skupina Markíza ohlásila, že ukončí distribuci svých programů TV Doma, TV Dajto i hlavního programu TV Markíza v pozemním multiplexu. Důvodem je nízký zájem slovenských domácností o tuto platformu a na straně druhé příliš vysoké náklady za pozemní šíření. Je to také jediná distribuce za kterou platí vysílatel poplatky. Od jiných operátorů a platforem naopak vybírá poplatky za každého zákazníka.





Reklama




Vybrané články