Quantcast

Na Slovensku vzniká další sportovní televize - 213

| redakce | tisk

Na slovenském trhu bude brzy fungovat další lineární program zaměřený na sportovní obsah. Nová stanice ponese číselný název 213, což má symbolizovat stupeň vítězů. Program bude provozovat společnost Elements Channel, která již má licenci.

Element Channel původně vlastnila licenci pro stejnojmennou stanici ale program byl jen doplňkovým obsahem. V současné době společnost požádala slovenského regulátora RVR (Rada pro vysílání a retransmisi) o změnu názvu na program "213" se změnou programové struktury, který bude z 80 procent tvořit sportovní obsah. Zbývající prostor připadne na kulturní pořady. Informuje o tom Medialne.sk.

Stanice 213 se má zaměřovat především na slovenské sporty. Podobný koncept využívala i bývalá televize Slovak Sport TV, která skončila v konkurzu a dnes je její nástupcem Arena Sport.

Šéfredaktorem televize 213 bude René Stern, který dříve působil v televizi Digi Sport. V nové stanici bude působit i marketingová manažerka Adriana Hosťovecká, která rovněž pracovala pro Digi Sport.

Vysílání 213 má odstartovat již začátkem příštího měsíce. Nicméně způsoby distribuce programu zatím nejsou známé.

213 bude zřejmě vysílat i slovenskou fotbalovou ligu. Práva tak budou mít tři stanice RTVS, Markíza a 213.





Reklama




Vybrané články