Quantcast

AMC Channel v Budapešti natočí seriál The Terror

| redakce | tisk

Diváky stanice AMC Channel čeká v roce 2017 teror, nebo lépe řečeno nový původní seriál The Terror. Již tuto zimu začne v budapešťských studiích natáčení adaptace kultovní novely z pera spisovatele Dana Simmonse.

Příběh s hororovými prvky odehrávající se v Arktidě se bude skládat z deseti hodinových dílů a jejich premiéry bude možné sledovat ve stejný čas po celém světě.

Děj The Terror se odehrává v roce 1847, kdy polární výprava sira Johna Franklina při hledání takzvané severozápadní cesty beznadějně uvízne v polárním ledu. Námořníkům dvou sesterských lodí Britského královského námořnictva Erebus a Terror docházejí potraviny a většina jich onemocněla kurdějemi. Trpící posádku navíc pronásleduje neznámý, záhadný tvor nořící se z ledových hlubin.

Hlavními výkonnými producenty seriálu jsou David Kaiganich (Pravdivý příběh, Oslněni sluncem) a Soo Hugh (The Whispers, The Killing). Na natáčení se budou podílet i další velká jména seriálového průmyslu jako Riddley Scott (Dobrá manželka, The Man in the High Castle), David W. Zucker (Dobrá manželka, The Man in the High Castle), Alexandra Milchan (Vlk z Wall Street) a Guymon Casady (Hra o trůny, Steve Jobs).

A i herecké obsazení je hvězdné. Hlavní roli kapitána lodi HMS Terror Francise Croziera obsadí Jared Harris (Šílenci z Manhattanu, Hranice nemožného). Kapitán Crozier je skvělý námořník a ještě lepší kapitán, který však I kvůli svému irskému původu má dveře do nejvyšších míst Britského královského loďstva zavřeny. Přetvářky, intriky a politikaření ho připravily o poslední iluze. Mezi další herecké hvězdy, na které se mohou diváci těšit, patří Ciaran Hinds (Hra o trůny, Řím) jako Sir John Franklin; Paul Ready (Cuffs, Utopia) jako Henry Goodsir; Adam Nagaitis (Houdini a Doyle, Sufražetka) jako Cornelius Hickey. Ti všichni obsadí klíčové role posádky lodí. Posledním atraktivním jménem je pak Tobias Menzies (Cizinka, Hra o trůny).

Seriál je ve spolupráci s AMC produkován společnostmi Scott Free, Emjag Productions a Entertainment 360.

zdroj: AMC





Reklama




Vybrané články