Quantcast

Rada udělila pokutu 450 tisíc provozovateli TV Nova

| redakce | tisk

Provozovatel TV Nova dostal od českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) pokutu ve výši 450 tisíc Kč za nepatřičné zdůrazňování umístěného produktu v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 na programech TV Nova a TELKA.

Podle monitoringu RRTV společnost CET 21, provozovatel české komerční TV Nova, odvysílal pořad Ordinace v růžové zahradě 2 dne 6.4.2016 od 15:35 hodin na programu TV Nova a od 21:45 hodin na programu TELKA a dne 7.4.2016 od 3:55 hodiny na programu TV Nova a od 12:20 hodiny na stanici TELKA. Pořad obsahoval umístění produktu. Ve 41. minutě pořadu nepatřičně zdůrazňoval umístěný produkt Gliss kur Million Gloss a to zejména verbálními prostředky prostřednictvím informace o kvalitách výrobku (v průběhu dialogu zaznělo: „S keratinem, Jolanko, a to znamená, že mám po něm hřívu jako lev“), ale i prostředky obrazovými, jelikož v záběrech zobrazil balení produktu s cílem explicitně upozornit na produkt prostředky připomínajícími reklamní nabídku.

RRTV se proto rozhodla provozovateli TV Nova uložit pokutu ve výši 450 tisíc Kč. Pokuta je splatná ve lhůtě 30 dnů ode dne právní moci tohoto rozhodnutí. Účastník řízení má také povinnost nahradit náklady řízení paušální částkou 1 tisíc Kč. Náhrada nákladů je splatná do pěti pracovních dnů ode dne doručení tohoto rozhodnutí.





Reklama




Vybrané články