Quantcast

Mňam TV a Mňau TV končí v DVB-T

| redakce | tisk

Tématické programy Mňam TV a Mňau TV již brzy nebudou dostupné na klasickou televizní anténu. Nový majitele těchto stanic, společnost S&P Broadcasting, rozhodl o stažení obou programů z pozemního vysílání.

Majitel těchto stanic nevidí potenciál v DVB-T a hodlá se dále soustředit na satelitní a kabelové vysílání. To ve své podstatě znamená, že stanice nebudou platit za kapacitu a distribuci v multiplexu 4 ale naopak vybírat poplatky od kabelových a satelitních operátorů za jednotlivé diváky. Nový způsob distribuce může výrazně snížit provozní náklady ale na druhou stranu i zvýšit výnosy. Píše o tom RadioTV.cz.

"Okolní státy mají terestriální vysílání zastoupeno minimálně, antény jsou již v České republice spíše přežitkem, pro televizní kanály velmi nákladným, proto jsme se rozhodli z multiplexu odejít," uvedl Pál Milkovics ze společnosti S&P Broadcasting. Programy prostřednictvím pozemních vysílačů sleduje zhruba polovina domácností v České republice.

Kanály Mňam TV a Mňau TV vysílají v multiplexu 4 u společnosti Digital Broadcasting. Stanice gastronomická a lifestylová Mňam TV je vysílána celoplošně, zatímco Mňau TV vysílá jen v některých regionech, které nemají vlastní regionální stanici na pozici vyčleněné pro regionální vysílání. Přitom Mňau TV vysílala původně celoplošně. Omezení pokrytí přišlo až se startem nové stanice JOJ Family.





Reklama




Vybrané články