Quantcast

FTA programy TF1 HD, TMC HD a NT1 HD opustily pozici 9E

| redakce | tisk

Francouzské komerční programy TF1 HD, TMC HD a NT1 HD ukončily na satelitu Eutelsat 9B svoji nekódovanou distribuci ve verzi pro švýcarský trh. V relativně krátké době diváci přišli o několik HD programů ve francouzštině.

Programy NT1 HD, TMC HD a TF1 HD byly šířeny na družici Eutelsat 9B (9°E) na kapacitě operátora Globecast. Vysílání bylo poskytováno zcela zdarma ( FTA). Ve stejném multiplexu je ještě nacházejí programy 6ter Suisse HD, M6 Suisse HD a W9 Suisse HD.

Odpojené HD programy pro švýcarský trh nemají žádnou náhradní distribuci na satelitu. Přímo francouzské verze jsou součástí platforem TNTSAT, CanalSat, Fransat, BIS a Orange TV SAT a ve všech případech jsou signály zakódovány. Volná (zatím?) zůstává distribuční trasa v režimu multistream na satelitu Eutelsat 5 West A 5°W).

bývalé technické parametry - TF1 HD, TMC HD a NT1 HD:

• Eutelsat 9B (9°E), freq. 12,034 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK

V tomto týdnu je to druhá špatná zpráva pro diváky francouzských HD programů. Připomeňme, že již včera skončila francouzská veřejnoprávní televize France Télévisions s volným vysíláním programů France 2 HD, France 3 HD, France 4 HD a také France O a franceinfo: na satelitu Eutelsat 5 West A (5°W).





Reklama




Vybrané články