Quantcast

HBO získalo licence pro IP distribuci

| redakce | tisk

Společnost HBO Europe může šířit své programy prostřednictvím zvláštních přenosových systémů. Český regulátor médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) na svém posledním zasedání udělila firmě licenci pro IP distribuci programů skupiny HBO.

Konkrétně se jedná o licence pro programy HBO 2 pro Českou republiku, Slovensko, Maďarsko, Rumunsko a Moldávie s hlavní českou jazykovou verzí a 24 hodinovým vysíláním. Další dvě licence byly uděleny pro IP distribuci programů Cinemax a Cinemax 2 na území ČR, Slovenska, Polska, Maďarska, Rumunska, Moldávie, Bulharska, Chorvatska, Slovinska, Srbska, Černé Hory, Makedonie, Bosny a Hercegoviny s hlavní českou jazykovou verzí.

Licence platí pro mezinárodní soukromé telekomunikační okruhy a IP připojení k přístupovému bodu na základě smlouvy o předplatném programu s provozovateli převzatého vysílání a to prostřednictvím set top boxů nebo jiných obdobných zařízení poskytnutých těmito provozovateli převzatého vysílání.

RRTV zároveň informuje regulační úřady členských států Evropské unie, tj. Slovenska, Polska, Maďarska, Rumunska, Bulharska, Chorvatska a Slovinska, že na jejich území může vysílat některý z uvedených programů s českou licencí.





Reklama




Vybrané články