Quantcast

Sony koupila britský kanál truTV

| redakce | tisk

Společnost Sony Pictures Television Networks (SPTN) podepsala kontrakt s Turner na převzetí zábavního kanálu TruTV. Cílem této transakce je rozšíření rozsahu vysílání ve Velké Británii.

TruTV je volně vysílaný kanál šířený v evropském svazku satelitu Astra 2G (28,2°E) na kmitočtu 11,567 GHz, pol. V, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK. Brzy přejde do britského svazku. Stanice již zahájila technické testy s distribucí na satelitu Astra 2F (28,2°E), na kmitočtu 11,307 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S/QPSK.

Sony koupila britský kanál truTV
▲ Sony koupila britský kanál truTV

Britská stanice truTV odstartovala v srpnu 2014 a již koncem roku 2016 vysílání sledovalo 3,9 mil. diváků. Turner při spuštění britské verze chtěl zopakovat úspěch americké verze, která oslovila 93 mil. domácností.

Za úspěchem britské mutace truTV stojí vysílání obsahu Turner US doplněný o obsah takových partnerů jako jsou Endemol či Zodiak Rights.

Podle podmínek transakce SPTN bude jediným vlastníkem stanice ve Velké Británii. Akvizice bude mít vliv na část stávající knihovny TruTV. Turner bude i nadále prodávat reklamu pro stanici, zatímco Sky Media bude zajišťovat reklamu pro všechny ostatní stanice ze skupiny Sony.

SPTN aktivně investuje do rozvoje svého byznysu. V současné době je vlastníkem 18 programů ve Velké Británii, které měsíčně sleduje 25 milionů domácností. Stanice jsou dostupné v platformách Sky UK, Virgin, Freeview a Freesat UK. Do rodiny programů SPTN patří stanice jako Sony Channel, Sony Movie Channel a Movies4Men.

zdroj: satkurier.pl + cableman.ru





Reklama




Vybrané články