Quantcast

O2TV FREE začal testovat HbbTV

| redakce | tisk

Sportovní, informační a propagační kanál O2TV FREE zahájil technické testy HbbTV aplikace. Majitelé novějších televizorů a set top boxů s podporou HbbTV si nyní mohou ověřit, zda je jejich přijímací zařízení připraveno na aplikaci provozovatele.

Na stanici O2TV FREE se zobrazuje HbbTV notifikace v podobě "O2TV Sport - Stiskněte modré tlačítko". Uživatele nabádá ke stisknutí nikoliv běžně červeného tlačítka ale modrého, ve firemní barvě O2.

O2TV FREE začal testovat HbbTV
▲ O2TV FREE začal testovat HbbTV

Po stisknutí modrého tlačítka se zatím divákům objeví informace, že je jejich televizor připraven na HbbTV aplikaci O2TV Sport, která bude plně funkční od 20.3.2017. Aplikace umožní sledovat program O2TV Sport v HD rozlišení a také zpětné shlédnutí a přístupem k archívu O2TV Sport.

O2TV FREE začal testovat HbbTV
▲ O2TV FREE začal testovat HbbTV

O2TV FREE odstartoval v terestrickém multiplexu 4 ráno 1.3.2017. Zpočátku se vysílal jen countdown. Od nedělního rána se vysílá i sportovní obsah. Zpočátku je program s výběrem přenosů zcela zdarma. Dne 21.3.2017 stanice přejde do druhé fáze a přinese první zpoplatněné přenosy - finále dvouhry WTA a fotbalové utkání SK Slavia Praha - AC Sparta Praha. Tyto přenosy budou nabízeny přes HbbTV aplikaci za symbolickou 1 Kč za 24 hodinový přístup k obsahu.

Dne 3.4.2017 přejde O2TV FREE do třetí fáze a přinese přístup k širšímu sportovnímu contentu. Cena se zvýší na 69 Kč za 24 hodinový přístup k obsahu. Nadále zdarma zůstanou záznamy a magazíny.





Reklama




Vybrané články