Quantcast

Také programy TV Barrandov mají skončit na Slovensku

| redakce | tisk

Vypínání slovenských komerčních stanic v Česku a českých stanic na Slovensku se dostává do závěrečné fáze. Vedle provozovatelů TV Nova, TV Prima, TV Markíza a TV JOJ se i nejmenší televizní skupina Barrandov připojila k požadavku zastavení ilegální distribuce na území druhého státu.

Podle informací hnonline.sk v minulých dnech začala TV Barrandov požadovat od televizních operátorů na Slovensku, aby zastavili distribuci programů skupiny Barrandov - konkrétně TV Barrandov (HD), Barrandov PLUS (HD) a Kino Barrandov (HD). Na Slovensku se nyní může legálně vysílat jen stanice Barrandov Family, jež je šířená na Slovensku v rámci celoplošného DVB-T multiplexu a v Česku v Regionální síti 8 (RS8).

Z televizní skupiny Barrandov je Barrandov Family jediným programem, který není v nabídce žádné satelitní platformy.

Od 1.3.2017 se v Česku již nešíří programy skupiny Markíza - tj. Markíza (HD), TV Dajto (HD) a TV Doma (HD). Místo těchto tří stanic nabízí Markíza českým divákům stanici Markíza International. Podobně se na Slovensku nemohou již vysílat stanice Novy - Nova (HD), Nova 2 (HD), Nova Action (HD), Nova Gold (HD), Nova Cinema (HD). Pro slovenské domácnosti je určen mezinárodní kanál s názvem Nova International.

Mezinárodní kanály spustily i TV Prima a TV JOJ. Stanice Prima PLUS se vysílá na Slovensku i v DVB-T platformě Plustelka. JOJ Family je naopak dostupná bezplatně v českém celoplošném DVB-T multiplexu 4. Vedle toho jsou oba programy dostupné v nabídkách některých DTH platforem.





Reklama




Vybrané články