Quantcast

Slovensko: ČT1 a ČT2 budou v DVB-T placené

| redakce | tisk

Za měsíc proběhne na Slovensku zásadní změna v podmínkách příjmu prvního a druhého programu České televize (ČT) přes pozemní vysílače. Kanály ČT1 a ČT2 přejdou z balíčku Plustelka Mini do tarifu Plustelka Štandard.

Prakticky to znamená, že programy ČT1 a ČT2 již nebudou dostupné zdarma ale už jen pro zákazníky s placenou televizí Plustelka. Domácnosti, které sledují programy ČT1 a ČT2 přes slovenské pozemní vysílače, si musí do 19.6.2017 pořídit předplatné Plustelky. V současné době je možné pořídit tuto službu za cenu 2,99 eur měsíčně při předplacení na 12 měsíců.

Programy ČT1 a ČT2 se vysílají ve čtvrtém slovenském multiplexu, který pracuje v DVB-T2. Vysílání je zakódováno systémem Irdeto a příjem je s moduly či přijímači Plustelky bezplatný už jen do 19.6.2017.

Některé domácnosti na západním Slovensku se mohou vyhnout placení Plustelky - postačí nasměrovat terestrickou anténu na některý z českých vysílačů. Programy ČT jsou v českých DVB-T multiplexech šířeny zdarma.

Ve stejný den 19.6.2017 budou do slovenské placené televize Plustelka zařazeny i programy skupiny Markíza - Markíza HD, TV Doma a TV Dajto.





Reklama




Vybrané články