Quantcast

Eutelsat obnovil kontrakt s Digiturk

| redakce | tiskobrázek k článku: Eutelsat obnovil kontrakt s Digiturk

Turecká satelitní placená televize Digiturk se bude i v nadcházejících letech vysílat přes satelity francouzského satelitního operátora Eutelsat. Provozovatel platformy obnovil dlouhodobý kontrakt na kapacitu na satelitu Eutelsat 7A, který se nachází na pozici 7°E.

Mnoholetý kontrakt na více transpondérů rozšiřuje spolupráci, která byla zahájena v roce 2000 spuštěním první placené televize v Turecku, která je dnes platformou výběru pro televizní domácnosti v Turecku.

Digiturk, největší provozovatel placené televize v Turecku, potvrdil obnovení pronájmu 17 transpondérů na satelitu Eutelsat 7A, který využije pro distribuci širokého spektra obsahu, včetně turecké fotbalové Super ligy a basketbalové ligy Tahincioglu.

Digiturk vysílá 221 programů pro zhruba 3,5 milionů předplatitelů.

V srpnu 2016 platformu Digiturk koupila společnost beIN Media Group, která působí ve 40 zemích na pěti kontinentech. Jako člen skupiny Media Group využívá Digiturk synergie s mezinárodní sítí skupiny a její globální know-how a odborné znalosti. Digiturk prosazuje distribuci kvalitního signálu a jako první v zemi poskytuje vysílání v Ultra HD rozlišení.

Digiturk využívá výhradně kapacity na pozici 7°E na družici Eutelsat 7A, který poskytuje výkonný svazek s pokrytím Turecka a západní Evropy. Záložní kapacita je zajištěna přes sousední družici Eutelsat 7B.





Reklama




Vybrané články