Quantcast

Rumunská TVR přešla na kódovací systém Conax Contego

| redakce | tiskobrázek k článku: Rumunská TVR přešla na kódovací systém Conax Contego

Hlavní programy rumunské veřejnoprávní televize TVR (Societății Române de Televiziune) jsou na satelitu Eutelsat 16A (16°E) opět zakódovány. Programové služby TVR jsou nyní dostupné jen uživatelům s novou přístupovou kartou.

TVR v minulosti využívala kryptovací systém Viaccess. Letos v březnu se rozhodla vyměnit původní systém za nový Conax Contego. Změna kódovacího systému si vyžádala i výměnu zhruba 10 tisíc přístupových karet u rumunských domácností, které sledují programy TVR ze satelitu Eutelsat 16A.

S přístupovou kartou TVR (Conax) je možné sledovat hlavní programy TVR1, TVR2 a TVR3 v SD rozlišení a také program TVR HD. Regionální stanice TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iasi, TVR Timisoara, TVR Th Mures a mezinárodní kanál TVR International jsou šířeny nadále FTA a pro příjem není dekódovací karta potřeba.

technické parametry - paket TVR:

• Eutelsat 16A (16°E), freq. 11,512 GHz, pol. V, SR 29950, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK

Zajímavostí je, že i rumunská platforma Freesat Romania přešla ze systému Viaccess na Conax. TVR i Freesat RO na svých stránkách nadále uvádějí, že jsou programy dostupné v systémech Viaccess i Conax.





Reklama




Vybrané články