Quantcast

LG: Nejvyšší čtvrtletní tržby a provozní zisk ve své historii

| redakce | tisk

Společnost LG Electronics Inc. (LG) dnes oznámila konsolidované tržby za první čtvrtletí roku 2021 ve výši 18,81 bilionu KRW (16,90 miliardy USD) a provozní zisk ve výši 1,52 bilionu KRW (1,36 miliardy USD).

Jde o nejlepší čtvrtletní výsledky v historii společnosti, přičemž provozní zisk ve výši 8,1 % je zatím tím vůbec nejlepším, jakého LG v prvním čtvrtletí kdy dosáhla. Protože spotřebitelé po celém světě trávili i v prvním kvartálu více času doma, výrazně rostla poptávka po domácích spotřebičích a produktech domácí zábavy, což se odrazilo i na tržbách. V meziročním srovnání vzrostly o 27,7 % a ziskovost se zvýšila o 39,1 %

Divize LG Home Appliance & Air Solution Company dosáhla v prvním čtvrtletí tržeb ve výši 6,71 bilionu KRW (6,03 miliardy USD); to v porovnání s předchozím rokem představuje nárůst o 23,8 %. Provozní zisk ve výši 919,90 miliardy KRW (826,39 milionu USD) byl o 22,1 % vyšší než v prvním čtvrtletí loňského roku. Již druhé čtvrtletí po sobě zaznamenala divize spotřebičů výrazný meziroční růst v Severní Americe a Evropě a také na domácím trhu v Jižní Koreji, kde se daří zejména odvětví pronájmů. Ziskovost se oproti předchozím obdobím zvýšila zejména díky stabilnímu růstu v oblasti prodeje prémiových výrobků v Severní Americe a Evropě. Divize očekává růst i v následujícím období, a to díky rozšiřování nabídky nových produktů na jednotlivých trzích.

Divize LG Home Entertainment Company zaznamenala v prvním čtvrtletí tržby ve výši 4,01 bilionu KRW (3,60 miliardy USD), což je o 34,9 % více než ve stejném období před rokem. Díky vysokým prodejům v Severní Americe a Evropě vzrostl provozní zisk vzrostl meziročně o 23,9 % na 403,80 miliardy KRW (362,75 milionu USD). Protože i v prvním čtvrtletí trvala celosvětová pandemie a lidé trávili více času v bezpečí svých domovů, vysoké poptávce se těšily prémiové produkty v čele s televizory s technologiemi OLED a NanoCell. Aby si společnost LG udržela růst i po zbytek roku 2021, bude pokračovat ve vylepšování své prémiové produktové řady stejně jako rozšiřovat online prodej, optimalizovat zdroje a zefektivňovat správu aktiv.

webOS 6.0 televizorů LG (foto: LG)
▲ webOS 6.0 televizorů LG (foto: LG)

Divize LG Mobile Communications Company vykázala v prvním čtvrtletí tržby ve výši 998,70 miliard KRW (897,18 milionů USD) a provozní ztrátu 280,10 miliard KRW (251,63 milionů USD). Provozní ztráta se oproti stejnému čtvrtletí před rokem zhoršila o 28 %. Na negativních hospodářských výsledcích se podepsal celosvětový nedostatek produktů spojený s oznámením z počátku tohoto měsíce, v němž společnost LG informovala, že se na konci července stahuje z odvětví chytrých telefonů. Zisk i ztráta z ukončovaných činností (včetně rozdělení pokračujících a ukončovaných činností) budou zahrnuty do výsledků za druhé čtvrtletí.

Divize LG Vehicle Component Solutions Company dosáhla v prvním čtvrtletí tržeb ve výši 1,89 bilionu KRW (1,70 miliardy USD), což je o 43,5 % více než ve stejném období loňského roku. Provozní ztráta se snížila na 700 milionů KRW (629 000 USD). K víc než čtyřicetiprocentnímu růstu tržeb přispělo hlavně oživení automobilového odvětví v Severní Americe a Evropě, ale i vyšší příjmy z nových projektů v odvětví elektromobility a infotainmentu a také efektivnější řízení nákladů.

Divize LG Business Solutions Company dosáhla v prvním čtvrtletí tržeb ve výši 1,86 bilionu KRW (1,67 miliardy USD), o 9,1 % více než před rokem a o 23,6 % více než v předchozím čtvrtletí. Hospodářské výsledky i této divize ovlivnila současná pandemie. Díky větší míře práce na dálku a online vzdělávání rostla poptávka po produktech, jako jsou monitory a počítačové produkty. V důsledku rostoucích nákladů na komponenty, jako jsou LCD panely a polovodiče, se nicméně provozní zisk ve výši 134 miliard KRW (120,38 milionu USD) oproti stejnému čtvrtletí minulého roku snížil.

Vysvětlení směnných kurzů za první čtvrtletí 2021
Neauditované čtvrtletní výsledky společnosti LG Electronics vycházejí ze standardů IFRS (Mezinárodní standardy finančního výkaznictví) za tříměsíční období, které skončilo 31. března 2021. Částky v korejských wonech (KRW) jsou přepočteny na americké dolary (USD) průměrným kurzem za tříměsíční období příslušného čtvrtletí, tedy v poměru 1 113,16 KRW za 1 USD.

zdroj: LG





Reklama




Vybrané články