Quantcast

16E: Testy kanálů Orange Sport skončily

| redakce | tisk

Slovenský telekomunikační operátor Orange ukončil provoz čtyř programových pozic Orange Sport, Orange Sport 2 až 4, které do konce první poloviny letošního roku sloužily pro provoz exkluzivních sportovních stanic.

Kanály Orange Sport nabízely zákazníkům zejména přenosy z fotbalové Ligy mistrů UEFA a další exkluzivní obsah výhradně pro zákazníky Orange.

Orange Slovensko se rozhodla dále neprovozovat vlastní kanály. A po téměř čtyřech týdnech skončily její programové pozice v satelitní službě Orange TV cez satelit, která se vysílá přes družici Eutelsat 16A (16°E). V balíčcích operátora jsou místo stanic Orange Sport jiné sportovní programy.

Ačkoliv kanály Orange Sport skončily, u českého regulátora médií RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání), kde je zaregistrovala společnost O2 TV, jsou vedeny jako programy, které přerušily vysílání. Je tedy možné, že stanice v budoucnu obnoví provoz.

Obecně pro provozovatele televizního vysílání je výhodnější přerušit platnost licence než ji vrátit. Za novou licenci musí vysílatel zaplatit správní poplatek ve výši 90 tisíc Kč, zatímco úpravy ve stávající televizní licenci stojí jen 20 tisíc Kč.





Reklama




Vybrané články